Gest umanitar al jandarmilor nemțeni

25/11/2016

uman*O pietrencă cu probleme de sănătate a primit un sprijin financiar

Zilele acestea, jandarmii nemțeni s-au mobilizat și au venit în ajutorul unei femei de 58 de ani din Piatra Neamț, care are grave probleme de sănătate cu glanda tiroidă și a fost diagnosticată cu o formă avansată de cataractă, boală ce i-ar putea răpi vederea pentru totdeauna.

Cazul acestei femei a atras atenția jandarmilor nemțeni, întrucât femeia are în grijă un copil cu handicap, iar venitul lunar al acesteia nu depășește 1.000 de lei. „Militarii au inițiat un apel umanitar către toți colegii, iar cu banii strânși din acțiunea umanitară și cu premiul de 1.000 de lei câștigat prin ocuparea locului III la Cupa «Toma Constantin» a Jandarmeriei Române, jandarmii au reușit să aducă un strop de bucurie acestei familii înainte de sărbătorile de iarnă. Acest minim ajutor financiar este cu atât mai important, cu cât femeia va suporta o intervenție chirurgicale oftalmologice, iar costurile operației se ridică mult peste posibilitățile acesteia“, a declarat locotenentul Marius Gămănuț, ofițerul de presă al Jandarmeriei Neamț.

Jandarmii nu sunt la prima acțiune umanitară de acest gen. În luna decembrie a anului trecut, oamenii de arme i-au făcut o vizită lui Răzvan din Potoci, un tânăr care de mai bine de 14 ani suferă de paralizia membrelor inferioare, fiind încadrat permanent în grad de handicap sever. Și în acest caz, militarii au oferit o sumă de bani care a contribuit la achiziționarea unui dispozitiv de recuperare. „Astfel de inițiative trebuie să facă parte din normalul societății de astăzi, să convingă oameni și să contribuie semnificativ la ajutorarea semenilor noștri, în momente de grea încercare a vieții lor“, spune ofițerul nemțean.

Cristina IORDACHE