Gerul Bobotezei înlocuit cu vântoasă și posibile ninsori

05/01/2020

Până în această dimineață, județul Neamț se află sub atenționare de cod galben, de vânt și ninsori. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menționat, în Moldova, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse între 70 – 75 km/h. Local și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar zăpada va fi trecător spulberată.

Pe lângă acest cod, ANM a transmis și o informare de vreme rea, valabilă până în această noapte, la ora 22. Conform ANM, vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali. În zona montană va ninge, precum și în centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș. Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale.

Până miercuri, 8 ianuarie, în Piatra Neamț, vremea va fi rece, cu temperaturi maxime cuprinse între minus două și două grade Celsius. Ninsori vor cădea în noaptea de 5 spre 6 ianuarie. Nopțile vor fi friguroase, cu minime de până la minus 7 grade Celsius. De joi, vremea va intra într-un ușor proces de încălzire.

V. ANDRIEȘ

Lasa un comentariu