Gala Moroşanu : Între a fi sportiv pe persoană fizică sau Secretar Adjunct Regional PNL

16/10/2018

Fapte: Cătălin Moroşanu, pugilist, luptător şi fost jucător de rugby este şi membru politic cu funcţie importantă de conducere al PNL pe regiunea Moldova.

Intrebarea legitimă pe care o adresăm este din care calitate  sau poate  funcţie,  cere CJ Neamţ şi implicit consilierilor judeţeni PNL să voteze o anumită sumă de bani, din banii publici pentru gala de care el se ocupă în mod personal Dyamite Fighting Show.

Este dacă vreţi ca şi în cazul Victor Viorel Ponta, o dedublare de personalitate:-Victor Ponta anunţa public în perioada în care era prim Ministru al României şi deputat în parlamentul ţării, că una votează în calitatea sa de parlamentar şi alta susţine în calitatea de prim ministru-o meschinărie cum rar întâlneşti.

La fel şi Cătălin Moroşanu, membru de vază al PNL susţine că gala Dyamite Fighting Show este un eveniment pe care îl face şi îl susţine în calitate de sportiv fără implicare politică, dar pe de altă parte se transformă imediat în actor politic şi merge şi caută susţinere pentru promovarea galei sale fix în mediul politic ,dar de data asta nu la proprii colegi de PARTID adică la liberali, ci se duce direct la şeful judeţului pentru a lua lumina, nimeni altul decât preşedintele PSD Neamţ şi al Consiliului Judeţean Ionel Arsene.

Îl îndrăgeşte pe Preşedintele PSD Neamţ din prima,îi face cadou o pereche de manuşi de sport, se fotografiază împreună, într-un cadru foarte amical, ca şi cum s-ar cunoaşte şi ar fi prieteni de o viaţă.

Sigur nu îl poate acuza nimeni pe Ionel Arsene în acest caz de absolut nimic rău, în fond dumnealui fiind principalul actor politic al PSD şi Preşedintele acestui partid, caută să-şi obţină favorabilitate politică de la alegători şi mai ales de la un nume din lumea sportului cum este Cătălin Moroşanu.

Păcat că dl Moroşanu Cătălin, initiat de altfel de câţiva ani buni în hatisurile POLITICHIEI,nu întelege astfel de aspecte de nuanţă şi iîn loc să fie cât mai echidistant în astfel de situaţii, el din contra se duce cu toată puterea spre zona socialistă.

Oare nu o fi auzit sau recepţionat mesajul dat de însuşi Preşedintele PNL Ludovic Orban, care spunea răspicat că nu există înţelegeri cu PSD-ul şi că în adversarul politic Roşu trebuie dat cu parul??

Mergând la o analiză şi la o trecere în revistă a acţiunilor de până acuma, putem observa cum,

Consilierii judeţeni PNL de la Neamţ odată au refuzat să voteze pentru atribuirea sumelor de bani de la CJ  iar a doua oară nu s-au prezentat la şedinţa unde urma să se voteze aceşti bani, 156.000 de lei.

Ca şi istoric se reţine de către opinia publică şi de către noi ca şi jurnalişti că dl Moroşanu Cătălin în calitate de om politic a fost trimis de Ludovic Orban-preşedintele său- la Neamţ să conducă o comisie de mediere în martie 2018 în conflictul Dragoş Chitic şi Biroul Judeţean PNL Neamţ care cel din urmă l-a demis pe Chitic şi ai lui. Moroşanu şi comisia nu au decis ceva anume,dar cert este că ulterior descălecării sale la Neamţ BEX al PNL a recomandat filialei PNL Neamţ repunerea în funcţie pe preşedintele PNL Piatra Neamţ primarul Dragoş Chitic şi a biroului   local.

Peste doar câteva luni Cătălin Moroşanu se întoarce la Piatra Neamţ şi-i cere primarului Dragoş Chitic să-i pună gratuit la dispoziţie Sala Polivalentă din Piatra Neamţ pentru gala unde el este vedetă, Dyamite Fighting Show. Iar primarul Chitic , subaltern politic se execută şi face mai mult decît atât.

La Consiliul Judeţean, Cătălin Moroşanu merge direct la preşedintele PSD Ionel Arsene pentru că a văzut unde e puterea şi-i cere ajutor în organizarea galei. Preşedintele PSD şi de Consiliu Judeţean Ionel Arsene este de acord şi bate palma.

Votul consilierilor judeţeni PNL este susceptibil de cedare la trafic de influenţă mai spun surse media . Pentru că din punctul lor de vedere se poate spune că şi-au folosit funcţia politică pentru obţinerea de fonduri publice in favoarea unui lider politic naţional.

Cert este , conform dogmelor politice universale ca în momentul în care un lider regional-naţional precum dl Cătălin Moroşanu vine în vizită în judeţ, să treacă să salute şi conducerea filalei, să discute cu aceştia despre evenimentul pe care doreşte să îl organizeze şi să întrebe dacă vreţi din bun simt politic dacă acţiunea sa de a solicita bani Preşedintelui CJ Neamţ şi al PSD Ionel Arsene, nu cumva le creează acestora o situaţie politică neplacută sau îi pune într-o lumină nefavorabilă în ochii activului de partid şi al votanţilor.

Oare cum se simt Consilierii judeţeni ai PNL cât şi factorii de conducere din Filiala Neamţ când văd în spaţiul public, în premieră informaţia că liderul regional –secretar adjunct PNL Moldova -Cătălin Moroşanu anunţă cu surle şi trâmbiţe că a bătut palma cu dl Ionel Arsene preşedintele PSD Neamţ pentru a-i finanţa gala.

Ce vor întelege alegătorii, când în spaţiul public un lider PNL este braţ la braţ cu liderul PSD Neamţ, în condiţiile în care atât conducerea judeţeană a PNL cât şi conducerea centrală sunt într-un adevărat război politic cu Partidul Social Democrat.

Nu putem spune altceva ,decât că acţiunea dl Cătălin Moroşanu pune într-o zonă de dificultate şi într-o lumină nefavorabilă tot ceea ce liberalii de la Neamţ construiesc ca şi opoziţie la PSD.

Consilierii  judeţeni PNL  de la Neamţ prin vocea domnului , domnul Dumitru Acatrinei au făcut umătoarele precizări;

„Cu noi, domnul secretar general Cătălin Moroşanu n-a stat de vorbă niciodată despre evenimentul pe care îl promovează, dar s-a plâns după aia în diverse medii că tocmai peneliştii lui n-au votat şi nu au susţinut proiectul.

Noi salutăm această gală, salutăm venirea lui în judeţ dar atâta timp cât demersurile sale au fost într-o singură direcţie  ,mai exact  înspre zona politică controlată de preşedintele CJ şi al PSD Ionel Arsene  am tras concluzia că noi nu contăm pentru domnia sa, nici ca actori politici nici ca şi colegi de partid.

Ne gândim şi dacă e corect ca noi, cei de la PNL să votăm pentru banii ăştia, cei de la PSD pot s-o facă, nu e şeful lor, dar la noi stă altfel problema. Nu mergem azi la vot şi nu vota bani pentru el. Au intrat colegi de-ai noştri la bănuilei pentru fapte mult mai mici!”.

Şi oricum banii care se cer de către dl Moroşanu de la Cj Neamţ, reprezintă o sumă foarte mare, nejustificată, cu cheltuieli hazardate: a se observa că suma pentru închirierea scaunelor este egală cu suma de bani cu care se pot cumpăra acele scaune, dar noi trebuie să votăm să se închirieze.

Considerăm că sunt alte multe probleme stringente ale localităţilor din Neamţ, unde aceşti bani ar fi bineveniţi,iar expunerea de motive pe alocare financiară pentru acest eveniment o considerăm exagerată, fără justificări corecte ale preţurilor şi pe cale de consecinţă noi am fost trimişi în CJ de către alegători să chivernisim cu atenţie banul public şi nu să ne batem joc.

Considerăm total inoportună alocarea unei sume atât de mari pentru un eveniment cu caracter privat .

Consilierii judeţeni PNL de la Neamţ au spus că nu merg azi la vot la şedinţa extraordinară că nefiind anunţaţi ce decizii se iau pe linie de partid, nu ştiu dacă preşedintele Ludovic Orban cunoaşte că secretarul său din Moldova s-a apucat de cerut bani de la PSD, că se trage în poze cu mare amiciţie cu aceştia  şi cu  inclusiv de la cel care l-a apărat în martie, primarul Dragoş Chitic care a rămas dator şi i-a dat sala polivalentă.

Fără politică sau măcar să nu fi fost atât de nepregătit politic, Cătălin Moroşanu ar fi avut mult mai mult succes în obţinerea acestei sume.

Mai avem o singură întrebare: dacă nici astăzi consilierii judeţeni PNL nu votează sau nu se prezintă, secretarul adjunct PNL pe Moldova, Cătălin Moroşanu se va razbuna şi va scoate din sertar un raport contra filialei PNL Neamţ? sau văzând că la PNL nu are şansa să facă afaceri se va îndrepta cu paşi repezi în perioada 2019-2020 la PSD?

Sau poate chiar îl vom regăsi pe Cătălin Moroşanu  pe listele lectorale în 2020 ale Partidului Social Democrat-este doar o presupunere dar bazată pe deducţii de logică şi pe informaţii care circulă în zone politice al judeţului Iaşi unde Cătălin Moroşanu este –ghiciţi ce? Consilier Judeţean PNL..