Fuziune încheiată: UNPR nu mai există, a fost absorbit de PMP

14/09/2016

pmpConferința Județeană a PMP a validat, luni, încheierea procesului de fuziune prin absorbție între PMP și UNPR și a votat, în unanimitate Biroul Județean interimar, care va conduce organizația până în luna decembrie, când va avea loc congresul partidului.

„Fuziunea s-a încheiat, vorbim aceeași limbă, sunt un partid nou, un PMP nou în Neamț. Avem 6.502 membri, cifră care ne situează ca fiind cea de a treia forță politică din județ, după cei doi mari «coloși». Puneți și ghilimelele la coloși“, a spus președintele PMP Neamț, Laurențiu Dulamă.

În noua formulă, PMP are trei primari, dintre care unul prezent, ieri, la conferința de presă: Borca, Păstrăveni și Ștefan cel Mare; 6 mandate de viceprimar – Dumbrava, Gârcina, Dochia, Păstrăveni, Ștefan cel Mare, doi consilieri județeni și 75 de consilieri locali. „Odată cu această fuziune avem obiective prioritare referitoare la rezultatele votului, rezultat care trebuie să fie din două cifre. Ținta noastră este guvernarea, iar viitorul prim-ministru să fie al PMP. Avem o echipă stabilă, voi încerca să ne adaptăm din mers, acolo unde nu sunt organizații, le vom face“, a precizat Dulamă.

PMP, de altfel, își dorește ca numărul membrilor să crească, motiv pentru care îi așteaptă – spune președintele Dulamă, pe toți „băsiștii“ și pe toți cei din fostul PD care nu se mai regăsesc în actuala formulă liberală.

PMP are primii 10 candidați pentru Parlament

Organizația Neamț a Mișcării Populare a făcut, ieri, publice numele celor 8 candidați pentru Camera Deputaților și doi pentru Senat. PMP este, ca și la alegerile locale, primul partid care își desemnează și dă publicității numele candidaților.

Președintele Laurențiu Dulamă a precizat că prezentarea se face în ordine alfabetică și că lista rămâne deschisă până pe 15 septembrie, cu încă două nume pentru Camera Deputaților și două pentru Senat.

Camera Deputaților 1. Bighiu Silviu 2. Burlacu Ștefan 3. Călin Cătălin-Laurențiu 4. Chelmuș Elena 5. Didilă Elena 6. Dulamă Laurențiu-Cristinel 7. Harbuz Liviu 8. Ungurianu Cristian.

Senat 1. Antăl Dorin 2.Tatomir Alina-Mihaela.

Toate candidaturile vor fi analizate de conducerea națională a partidului, până pe 30 septembrie.

Referindu-se la locul fiecăruia pe listă, Laurențiu Dulamă a precizat că nu Traian Băsescu va decide de unul singur, decizia revenindu-i Consiliului Executiv Național, pe criteriile statutare, din care se desprinde cel referitor la profesie. „Este vorba de CV, candidatul trebuie să aibă o meserie de bază și să nu facă din politică un mod de a câștiga. Se pune mare accent pe meserie“. (M.O.T.)