Un bărbat de 46 de ani era dat aseară dispărut în apele care s-au abătut peste județ. Informațiile au fost confirmate de către prefectul de Neamț, George Lazăr, care a precizat că este vorba despre un locuitor din comuna Alexandru cel Bun, angajat la Rezervele Statului care ajunsese la locuința sa cu câteva clipe înainte de a veni o viitură pe pârâul Crâșmaru. Salvatori de la ISU erau implicați aseară în acțiunile de căutare și, deși oficialitățile sunt rezervate în exprimare, șansele ca bărbatul să fie găsit viu erau foarte mici.
………………………………………………………….
* Câteva tone de aluviuni au blocat drumul dintre Poiana Teiului şi Târgu Neamţ, la Pipirig * La Magazia şi la Roznov era, aseară, agitaţie maximă * „Luăm toate măsurile pentru protecţia populaţiei”, a spus primarul Ciubotaru
Am început deja să ne obişnuim cu furtunile de după amiază, dar cea de ieri, însoţită de rafale de vânt care mişcau „perdeaua” de apă, a spălat violent tot judeţul. În Piatra Neamţ canalele stradale n-au făcut faţă cantităţii mari de precipitaţii, aşa că în 10 minute de când a început ploaia, şoferii s-au oprit unde i-a prins vremea şi au aprins luminile de avarie. Apa de pe străzi a ajuns la 30-40 de centimetri, făcând imposibilă deplasarea. În plus, vizibilitatea era diminuată dramatic de ploaia care continua să cadă.
Preventiv, două echipaje de pompieri s-au dus în cartierul Văleni, unde se face baltă la fiecare ploaie torenţială, şi la pârâul Potocina, care mai iese din matcă şi o ia prin curţile oamenilor.
Cele mai mari probleme au fost însă la Pipirig, unde câteva tone de aluviuni (mâl, pietre şi crengi) au fost duse de puhoaie direct în drumul Poiana Teiului- Târgu Neamţ, pe care l-au blocat. Poliţia rutieră a restricţionat traficul la ambele „capete”, iar pompierii şi localnicii au început să acţioneze cu utilaje de tip Wolla, în speranţa că, în câteva ore vor reuşi să deblocheze drumul.
Agitaţie mare era şi la Magazia, la Crăcăoani, unde s-a umflat Cracăul, iar la Roznov se făceau planuri pentru a evita inundaţiile.
Pompierii au fost chemaţi de acasă, cu dificultate, pentru că reţeaua Orange a căzut mai bine de jumătate de oră, iar apoi a mers cu intermitenţe. Fiecare răgaz de căteva minute era folosit pentru ca ISU Neamţ şi Prefectura să poată lua legătura cu primarii aflaţi în zonele de pericol.
„Sunt probleme la Crăcăoani şi ne aşteptăm la inundaţii la Roznov”, ne-a declarat colonelul Ioan Niţică, şeful ISU Neamţ.
„Cracăul este deja în creştere cu ce-a adunat de pe Girov – Doina, dar ne temem de ce vine de la Magazia”, a spus primarul de Roznov Ionel Ciubotaru. „Luăm toate măsurile pentru protecţia populaţiei”.
C.M.
iata rezultatul si una din multele urmari grave ale crimei ecologice produse prin defrisarile masive de padure , care au fodt protejate de ani de zile de catre politie , justitie administratie locala….
ce penibil si revoltator este cind ii vezi cu cita nesimtire se auto erijeaza in salvatori ai victimelor lor de fapt…. pentru a stringe capital politic.