A furat maşina firmei şi apoi a distrus alte două vehicule

10/10/2016

cu-masina-in-gardUn bărbat de 39 de ani, din Gârcina, a ajuns la spital, în stare gravă, după ce s-a urcat băut la volan şi a provocat un teribil accident.

Mai întâi, el s-a izbit cu autoutilitara de un vehicul ce era oprit pe strada 1 Decembrie 1918, la intrarea în Piatra Neamţ dinspre Ocol. Din impactul violent, autoutilitara a fost proiectată în gardul unui imobil, pe care l-a doborât şi a ,,parcat” în curte, într-un alt autoturism. Când au ajuns poliţiştii chemaţi la accident, s-a dovedit că bărbatul consumase alcool. Dar aceasta nu avea să fie singura surpriză. ,,În cazul accidentului produs în Piatra Neamț, în seara zilei de 8 octombrie 2016, polițiștii au stabilit că în timp ce un bărbat de 39 de ani, din Gârcina, conducea o autoutilitară, pe strada 1 Decembrie 1918 a intrat în coliziune cu un vehicul oprit pe sensul său de mers. Din impact, autoutilitara a pătruns în curtea unui imobil din zonă, distrugând gardul proprietăţii şi un autoturism, parcat în curte. În urma evenimentului, conducătorul auto a fost transportat cu ambulanţa a Spitalul Județean Neamţ, pentru investigaţii și i-au fost recoltate probe biologice de sânge, având în vedere că prezenta halenă alcoolică”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ.

Cercetările poliţiştilor au scos la iveală faptul că acest ,,curajos” nu avea dreptul de a conduce, după ce i-a fost suspendat în 2014. Mai mult decât atât, în urma anchetei a reieşit că omul luase autoutilitara de la firma unde lucra, fără ştirea cuiva. Pe numele bărbatului poliţiştii au deschis un dosar penal cu acuzaţii de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat, conducere sub influenţa alcoolului şi furtul unui vehicul, în scop de folosinţă.

(C.I.)