Fundaţia cercetată penal, premiată la Gala Voluntariatului Nemţean

20/12/2013

creed

Fundaţia W.K.M.S. „Să-i ajutăm iubindu-i” din Piatra Neamţ, cercetată penal după ce unul din tinerii pe care-i avea în plasament a murit înecat, a fost premiată la Gala Voluntariatului Nemţean. Gianina Vaşnic, preşedinta Asociaţiei CREED – Centrul de Resurse Economice și Educație pentru Dezvoltare, a declarat că nu a ştiut despre incident. „Asociația CREED, în calitate de organizator al Galei Voluntariatului Nemțean, ediția 1, 2013, nu are cunoștință despre aspectele la care se face referire, mai exact despre cercetarea penală a Fundației W.K.M.S. privind moartea unui tânăr în cadrul unei excursii. Jurizarea s-a realizat pe seama informațiilor completate în formularul de nominalizare al cărui format este disponibil public, pe pagina de internet www.creedromania.wordpress.com, iar criteriile avute în vedere la selecție sunt cele disponibile pe pagina http://www.galavoluntarilor.ro/uploads/gala2013_criterii_de_jurizare.pdf. Ne exprimăm pe această cale regretul față de pierderea unei vieți omenești și solidaritatea cu cei care suferă ca urmare a acestui eveniment tragic”. Preşedinta CREED în România a mai spus că va avea în vedere astfel de aspecte la stabilirea condiţiilor şi a criteriilor de participare la ediţiile viitoare.

* Câştigătorii primei ediţii

Gala Voluntariatului Nemţean şi-a desemnat, miercuri seara, câştigătorii primei ediţii, în prezenţa oficialităţilor locale şi a peste 130 de invitaţi. Au intrat în acest proiect 65 de persoane cu 70 de acţiuni, reprezentând 38 de organizaţii şi instituţii care s-au remarcat prin activităţile voluntare desfăşurate în comunitate. Câştigătorii primei ediţii sunt proiectele Alambic de arte, Şcoala de vară pentru copii a fundaţiei W.K.M.S. „Să-i ajutăm iubindu-i”, Întreprinzător în zona de munte a asociaţiei Centrul de incubare creativ inovativ de afaceri, Mediu protejat – Viitor asigurat! al aociaţiei Centrul Comunitar de Resurse Răuceşti, Bal de caritate „Marile speranţe” ediţia a II-a al Clubului Rotaract Piatra Neamţ, O familie altfel al Colegiului tehnic „Ghe. Cartianu” Piatra Neamţ, Artă şi cultură – Măriuca Nastasiu din cadrul proiectului Filmului de Piatra, Educaţie – Mihaela Cătălina Tărcăoanu de la CN „Calistrat Hogaş” Piatra Neamţ, Social – Dumitriţa Roxana Gavril de la Asociaţia Riana pentru dezvoltarea vieţii şi sprijin familial, Senior – Vasile Ignat din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Târgu Neamţ, Junior – Sebastian Andrei din cadrul Consiliul judeţean al Elevilor Neamţ. Coordonatorul anului a fost desemnată Daria Pricope din cadrul organizaţiei Asociaţia „Muşatinii” Roman.

Cristina IORDACHE

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. A.C.C.R.Raucesti 21/12/2013 la 12:33 -

    Ne pare rau ca suntem mentionati intr-un articol din categoria “Infractional”. Doamna Cristina Iordache, prin aceasta stire nu ati facut decat sa umbriti mult frumosul eveniment organizat in mare parte de niste tineri frumosi, dornici de a face lucruri frumoase! Daca asa stiti dvs sa puneti in valoare munca voluntarilor din Neamt, ma intreb daca stiti ce inseamna cu adevarat sa fii voluntar. Lasati pe alti oameni sa scrie despre evenimente si lucruri frumoase.
    A fost un eveniment foarte bine organizat, multi tineri frumosi si veseli care sunt dornici de a schimba ceva in judetul nostru. Dar dvs ati pornit din start gresit, inca de la titlu. Se pare ca nici nu ati fost prezenta la acest eveniment, dar ati scris. Mult si rau. Sunt multe de spus, dar putine de facut…