Fructe exotice: avocado

20/06/2019

Super-aliment, cu multe efecte terapeutice

*Pudra din sâmbure, veritabil medicament

Tina CONDREA-ZĂPODEANU

Avocado este apreciat pentru valoarea sa nutritivă ridicată, fiind ingredient ideal pentru diverse feluri de mâncare datorită gustului său bun şi a texturii bogate. Rapid a devenit incredibil de popular în rândul persoanelor conştiente de sănătatea lor. Avocado este considerat un supra-aliment, lucru care nu este deloc surprinzător având în vedere proprietăţile sale. Există multe tipuri de avocado, în funcţie de formă de pară sau rotundă şi de culoare, de la verde la negru.

Fiind o sursă importantă de acizi grasi esențiali, acesta ajută la reglarea nivelului colesterolului, stimulează activitatea organelor corporale și astfel te ajută să te bucuri de o viață sănătoasă. Sâmburele de avocado conține 70% din întreaga cantitate de antioxidanți, restul de 30% regăsindu-se atât în pulpa cât și în coaja sa, așa că data viitoare când consume acest fruct nu mai arunca sâmburele.

Trebuie precizat faptul că în sâmburele de avocado se regăsesc mai multe fibre solubile decât în ovăz, iar acest aspect te ajută să previi apariția bolilor cardiovasculare, să ții sub control valorile colesterolului rău și să stai la distanță de un potential infarct.

* Avocado este un excelent aliat al siluetei

Avocado este un excelent aliat al siluetei, are un conținut benefic de potasiu bun pentru aparatul cardiovascular. Mai conține compuși fenoli care ne ajută să prevenim apariția ulcerului gastric și a infecțiilor.

Avocado consumat atât pulpa cât și sâmburele sub formă de pudră susține sănătatea sistemului imunitar datorită cantității de antioxidanții care luptă cu radicalii liberi și astfel încetinesc procesul de îmbătrânire. În plus, avocado are reale proprietăți antiinflamatorii și regenerative, fiind astfel un bun aliat prevenind atrita și alte boli degenerative.

*Pudră și ulei de sâmbure de avocado

Nu trebuie să mai aruncăm sâmburele de avocado, se curăță ușor de coaja sa maronie și apoi se transformă într-o pudră cu ajutorul unei râșnițe. Astfel vom obține un veritabil medicament care tratează problemele digestive, diareea dar și crampele intestinale. Pudra din sâmbure de avocado este și un excelent substitut al cafelei.

Uleiul din sâmburele de avocado este unul dintre cei ami buni aliți ai pielii sănătoase. Deși are un miros un pic astringent, acesta ajută la creșterea nivelul colagenului din piele, este ideal și pentru păr, ajutând la creșterea lui și în același timp oferindu-i strălucire.

Lasa un comentariu