Fotbal: Rareş- Ceahlăul, un meci de poveste

* Argentinianul Lopez a dat primul gol din acest sezon, Rareşul a avut cea mai rapidă revenire în fotbal

Rareşul şi Ceahlăul s-au înfruntat, ieri, într-un meci care a întrunit toate condiţiile unui fotbal de poveste. S-a jucat, în sala Ceahlăul, cu tribunele arhipline, ceea ce nu s-a mai văzut de pe vremea super campioanei de handbal FibrexNylon. Publicul, alcătuit 99 la sută din elevii şi profesorii de la CNPR, s-a dovedit foarte entuziast şi educat, în acelaşi timp. Şi-a susţinut favoriţii călduros şi zgomotos, iar cu adversarii a fost doar politicos. Spectatorii au avut şi noroc de marea trădare din tabăra Ceahlăului. Ofiţerul de presă, Gelu Crăcană, a dat tonul scandărilor celor peste 300 de spectatori.

Chiar dacă echipa sa a pierdut, antrenorul gazdelor, Vlad Urzică, nu s-a plâns de arbitraj. Şi ar fi fost culmea-culmilor să o facă. Arbitru de Liga I, nedreptăţit de nişte domnişoare de la judeţ! În plus, arbitrele întâlnirii, romaşcancele Alexandra şi Georgiana Lungu, au cam tras cu gazdele. Ele au fluierat două lovituri de la 7 metri pentru Rareş şi l-au eliminat pe Andrei Marc. Arbitrele le-au trecut cu vederea liceenilor şi intrările fără număr. În loc de 5+1, cât permite regulamentul, aceştia au ajuns să joace, în repriza a doua, 5+2, +3, +4, până au atacat Ceahlăul cu întreg lotul. De la 2-6, scorul a devenit  5-6, motiv pentru oaspeţi să ia măsuri. Sub asediul puştilor de la Rareş, Ceahlăul a salvat victoria doar după ce şi-a trimis pe teren întreg efectivul. Se pare însă că scorul a fost egal , dar în tensiunea de final, a căzut până şi tabela.

Nici antrenorul oaspeţilor nu s-a supărat din cauza arbitrajului, deşi un coleg de-al romaşcancelor l-a urcat pe masă de nervi, la un meci de Liga I. Costel Enache s-a fotografiat la final cu Alexandra şi Georgiana, care au obţinut iertarea tuturor celor de la Ceahlăul, după ce şi-au pus fulare cu însemnele clubului.

Echipă vizitatoare, Ceahlăul a venit la meci cu tot lotul de Liga I, întărit cu tineretul de la satelit. „Se joacă 11 la 11?”, s-au întrebat unii, la vederea numeroasei delegaţii de la fotbal.  Nu a lipsit nimeni nici din conducerea clubului.

Surpriza antrenorilor Enache, Ilie şi Lefter a fost titularizarea argentinianului Lopez, care a şi deschis scorul în meciul anului, la sala Ceahlăul. El a evoluat contra celor de la Rareş mai mult decât în toate minutele oficiale din acest sezon. Mijlocaşul nu a reuşit să impresioneze spectatorii, însă, cât au făcut-o Ştefan, portarul Rareşului, Flaviu, Matei, Iustin, Laurenţiu şi Alex, marcatorii Colegiului.

Rezutatul a fost cel mai neimportant amănunt al partidei de ieri, la care a fost invitat şi inspectorul şcolar general, Viorel Stan. Scopul a fost acela de a aduce Rareşul şi Ceahlăul într-o acţiune aniversară comună. Aşa a apărut acest meci „în familie”, dedicat aniversării celor 143 de ani ai Colegiului şi celor 93 de ani ai clubului de fotbal, care are rădicini la prestigiosul liceu pietrean. În pauza jocului, sponsorii Ceahlăului, Masita şi Altex, au premiat patru dintre cei mai buni elevi ai Rareşului: doi pentru rezultate deosebite la concursurile de chimie- Dragoş Negreanu şi franceză- Oana Apopei, iar doi, Mădălina Munteanu şi Andrei Grumeza,  pentru activitatea sportivă.

Reacţii:

Mihai Obreja, director CNPR: „Este un eveniment deosebit în viaţa Colegiului nostru. Ceahlăul s-a născut la Petru Rareş, suntem în familie cu alte cuvinte”.

Gheorghe Chivorchian, manager Ceahlăul: „Am dorit să ne întoarcem de unde am plecat, dintr-un liceu campion. Este doar începutul unui proiect, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar, prin care ne dorim să atragem cât mai mulţi tineri către sport, către fotbal”.

Costel Enache, antrenor Ceahlăul: „A fost o întâlnire care aş vrea să devină o tradiţie. Am văzut copii entuziaşti şi deştepţi, care merită promovaţi mult mai mult”.

Lucian Cazan, jucător Ceahlăul: „Mi-am amintit de liceu, a fost o atmosferă foarte frumoasă. Sper să se repete”.

Viorel Măstăcăneanu, preşedintele CA al Ceahlăului: „Ne-am bucurat să regăsim acest entuziasm tineresc. Am vrea să îl avem la toate meciurile Ceahlăului, pe care ni le dorim mereu cu tribunele pline, ca astăzi”.

Ioan Mironaş, director Ceahlăul: „Mă bucur că rădăcinile Ceahlăului şi-au păstrat seva şi entuziasmul. Le mulţumim copiilor şi profesorilor, îi aşteptăm la stadion”.

Disputa s-a încheiat cu un tablou „de familie” şi o urare comună: „La mulţi ani Rareş, la mulţi ani Ceahlăul!”.