Fost primar, depistat incompatibil de ANI

09/10/2017

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și fals în declarații în cazul a șase foști și actuali aleși locali, printre care se numără şi fostul primar al comunei Dochia, Iulian Gheorghe Ciubotaru.
“Iulian Gheorghe Ciubotaru a exercitat simultan funcția de primar și activități remunerate în cadrul S.C. Forever Living Products S.R.L., întrucât a încasat venituri de natură salarială de la Primăria comunei Dochia, județul Neamț și venituri din contracte/convenții civile de la S.C. Forever Living Products România S.A., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k)  din Legea nr. 161/2003”, subliniază comunicatul ANI.
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Însă, Iulian Gheorghe Ciubotaru nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
Ciubotaru a încălcat, potrivit ANI, art. 87, alin. (1), lit k) din Legea nr. 161/2003, care prevedă că „Funcția de primar este incompatibilă cu orice alte funcţii publice sau activităţi remunerate, în ţară sau în străinătate, cu excepţia funcţiei de cadru didactic sau a funcţiilor în cadrul unor asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale”.
Geanina NICORESCU