Focuri de armă au răsunat în centrul oraşului Piatra Neamţ! Bărbaţii care au tras cu pistolul au fost arestaţi

10/04/2018

Ieri, 10 aprilie, poliţiştii au arestat doi bărbaţi, aceştia fiind cercetaţi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și uz de armă fără drept.
În noaptea de 8 spre 9 aprilie, în jurul orei 2, poliţiştii au fost sesizaţi despre conflictul izbucnit pe strada Petru Movilă din Piatra Neamţ.
“Echipajul de poliţie, ce s-a deplasat la faţa locului, a identificat toate persoanele prezente, respectiv șase bărbaţi cu vârste cuprinse între 46 şi 19 ani, dar şi o femeie de 43 de ani, toate din Piatra Neamț. Toţi au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ pentru audieri. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că în noaptea de 8/9 aprilie a.c., a avut loc un conflict spontan între 2 bărbaţi de 46, respectiv 39 de ani, care erau într-un grup de persoane şi un alt bărbat de 44 de ani, însoţit de membri din familia sa.
Pe parcursul altercației, doi dintre participanți, cel de 39 și 46 de ani, au folosit
pistoale din categoria armelor neletale, fără a fi rănită vreo persoană”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.
Poliţiştii au constatat că bărbatul de 46 de ani are certificat pentru deţinerea de arme neletale, respectiv pentru pistol cu gaze, dar nu era autorizat şi pentru portul acestuia. Celălalt bărbat, de 39 de ani, deţinea un pistol tip AIR SOFT cu bile din plastic, portul şi utilizarea nefiind supuse autorizării, însă în timpul altercației a folosit bile metalice.
Poliţiştii au menţionat că ambele arme au fost ridicate urmând a fi dispuse măsurile legale.
După schimbul focuri, îcei doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti şi introduţşi în arestul IPJ Neamţ pentru “săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și muniției, uz de armă fără drept”.
Totodată, reprezentantul IPJ Neamţ a precizat că se vor face verificări cu privire la modul de funcționare a unităţii publice, locul în care a pornit iniţial conflictul. Este vorba despre fostul restaurant Duo Fast.
Geanina NICORESCU