„Focul intenționat“ de la Piața Centrală. Reacțiile primarului de Piatra Neamț

20/02/2017

Reacția primarului Dragoș Chitic a fost previzibilă, ca răspuns, ieri, la declarațiile făcute de oficialii PSD Neamț despre Piața Centrală, în contextul în care deputatul Ioan Munteanu anticipa, duminică, un răspuns prompt din partea primarului.

Acesta a venit la numai o zi: „PSD Neamț a încercat o nouă intoxicare a spațiului public și o dezinformare a cetățenilor din Piatra Neamț“, a spus Dragoș Chitic, referindu-se strict la evenimentele din piață, din iulie 2014, când a avut loc incendiul, și până în prezent.

Foc intenționat la Piața Centrală?

Răspunsurile primarului de Piatra Neamț s-au făcut în ordinea acuzațiilor care au fost aduse duminică, în conferința de presă a PSD, începând de la senatoarea Emilia Arcan:  „Focul a fost pus intenționat. (…) La piață a fost spălare de bani“, declara doamna senator. „Eu, personal, a spus Dragoș Chitic, am rămas șocat când am auzit această declarație. Îi solicit public doamnei senator, dacă are informații pe care noi nu le știm, să le spună public sau, dacă n-o face, solicit instituțiilor statului, plecând de la declarațiile făcute de un demnitar al statului român, un senator de Neamț, să cerceteze ceea ce s-a întâmplat acolo și să vină să ne spună și nouă care este adevărul“, a spus, în conferința de presă, primarul Dragoș Chitic, care a adăugat: „Acum există rapoarte care indică drept cauză a incendiului un scurt circuit. Asta este ceea ce instituțiile abilitate ne spun și semnează pentru aceste lucruri. Riscăm noi, ca oraș, să ne facem de rușine pentru că un senator al României lansează în spațiul public, cu atâta determinare, astfel de afirmații. Doamna senator n-a intrat chiar astăzi în politică sau într-o funcție publică“.

Pisica, aruncată în curtea PSD

Primarul Dragoș Chitic, în răspunsul pe care l-a dat celor de la PSD Neamț, a adăugat: „Piața a ars în noaptea de 19 spre 20 iulie 2014. În acea perioadă, eu nu eram la conducerea municipiului Piatra Neamț, în aceea perioadă PSD avea viceprimar la conducerea Primăriei, care răspundea de CMI Urban, care-și pusese director un membru marcant al PSD la CMI Urban, care administra, în acel moment, Piața Centrală. Mai mult decât atât, Consiliul de Administrație al CMI Urban de la acel moment avea în componență trei membri ai PSD sau cu legături în PSD. Ce reprezintă declarația doamnei Arcan? Un autodenunț pentru PSD?“

Primarul municipiului Piatra Neamț a precizat că nu are nicio problemă în a scoate la licitație administrarea pieței, dar crede, în continuare, că ea trebuie să aparțină Urbanului. „N-am spus niciodată că nu sunt de acord cu scoaterea la licitație. Singura soluție pentru a o deschide cât mai repede este să fie transferată la Urban, acolo de unde a venit în momentul în care a ars. De acord să o scoatem la licitație ulterior. Dar haideți să o deschidem cât mai repede! Oamenii nu mai pot să stea în condițiile pe care le știți. Acesta este singurul interes personal pe care îl am“.

În acest sens, Dragoș Chitic i-a rugat pe colegii din PSD să insiste la Compania de Investiții pentru recepția investiției e la Piață, mai ales că CNI este în subordinea Guvernului condus de PSD. (M.O.T.)