Fetele de la Unic au încheiat anul cu un eșec

18/12/2016

Alba Blaj – Unic Piatra Neamț 3-0 (14, 15, 5)

Voleibalistele de la Unic Piatra Neamț au încheiat anul 2016 cu o înfrângere, după 0-3, sâmbătă în deplasare cu Alba Blaj, în etapa a 13-a a diviziei A1. Așa cum era de așteptat, pietrencele au avut parte de un meci foarte greu pe terenul campioanelor, cea mai puternică formație din campionat, care și în acest sezon reprezintă România în grupele Champions League.

Fetele de la Piatra Neamț au încercat să ofere o replică destul de bună ardelencelor și au reușit în mare parte în primele două seturi, pe care totuși gazdele le-au câștigat destul de clar, la 14, respectiv la 15. În actul al treilea, elevele lui Rareș Gavril și Mihaela Voivod nu prea au mai contat, au strâns doar 5 puncte, iar liderul campionatului s-a impus în cele din urmă cu 3-0, după aproximativ 50 de minute de joc.

Din păcate, după această înfrângere, gruparea pietreană a rămas cu 14 puncte și a coborât pe poziția a opta în clasament, fiind depășită de Medicina Târgu Mureș, care are același număr de puncte, dar un setaveraj superior.

La Blaj, tehnicienii pietreni au folosit-o pe postul de coordonator de joc pe tânăra Irina Andreica, care a evoluat pe toată durata partidei, iar pe parcurs a mai fost introdusă Bulai, în special la serviciu. Celelalte jucătoare utilizate sâmbătă au fost Zaharia, Bobi, Dancu, Buz, Hambele și Ciucu – libero.

„Am întâlnit de departe cea mai bună formație a campionatului, iar șansele noastre de a obține un rezultat favorabil la Blaj au fost aproape infime. Alba Blaj domină competiția internă de aproape 3 ani, are un lot foarte valoros, iar drept dovadă s-a văzut și în grupele Ligii Campionilor, unde a reușit să ia un set pe terenul puternicei formații, Dinamo Moscova. Important pentru sportivele noastre este faptul că au avut posibilitatea să se dueleze cu un adversar de calibru, iar din astfel de confruntări nu ai decât de învățat. Pentru noi s-a încheiat o perioadă foarte grea, în condițiile în care în 4 meciuri am întâlnit formații din primele locuri, CSM Târgoviște, CSM București, Dinamo și Alba Blaj. Această pauză competițională este binevenită pentru noi, vom analiza unde am greșit, vom corecta greșelile și sperăm ca în partea a doua, în meciurile pe care le mai avem de disputat, să arătăm mult mai bine. În zilele următoare se va stabili și programul de sărbători, cel mai probabil, fetele vor avea câteva zile libere de Crăciun și Anul Nou, dar vom reveni repede la antrenamente, pentru că prima partidă oficială este pe 21 ianuarie, acasă cu CSM Lugoj, și vrem să fim în formă maximă la acest joc“, a declarat antrenoarea Mihaela Voivod.

Voleibalistele de la VC Unic vor ierna așadar pe poziția a opta în clasament, după ce, în cele 13 partide disputate, au înregistrat 4 victorii și 9 eșecuri. Primul duel din 2017, va fi pe 21 ianuarie, pe teren propriu cu CSM Lugoj.

Rezultate, etapa XIII

Alba Blaj – Unic Piatra Neamț 3-0 (14, 15, 5)

SCM Craiova – CSM Târgoviște 0-3 (-18, -10, -16)

SCM Pitești – CSU Galați 3-0 (22, 22, 20)

CSM Lugoj – CSM București 2-3 (21, -23, 20, -23, -10)

Știința Bacău – Dinamo București, se joacă astăzi

Penicilina Iași – Medicina Târgu Mureș, se joacă pe 17 ianuarie 2017

Clasament

1.Alba Blaj  13  11  1  1  0  36p

 1. CSM Târgoviște 13 10  0  0  3  30p
 2. CSM București 13 9  2  1  2  29p
 3. Știința Bacău 12 9  0  1  2  28p
 4. Dinamo București 12 7  2  1  2  26p
 5. CSM Lugoj 13 4  2  1  6  17p
 6. Medicina Târgu Mureș 12 4  1  0  7  14p
 7. Unic Piatra Neamț 13 4  0  2  7  14p
 8. SCM Pitești 13 4  1  0  8  14p
 9. Penicilina Iași 12 4  0  1  7  13p
 10. CSU Galați 13 1  0  1  11  4p
 11. SCM Craiova 13 0  1  1  11  3p

„Valoarea campionatului este una ridicată“

Actuala stagiune a diviziei A1 de volei feminin nu a produs foarte multe surprize și, așa cum era de anticipat, formațiile de top, care beneficiază de bugete destul de mari, domină și în acest sezon competiția internă. Alba Blaj este în opinia specialiștilor cea mai bună formație din campionat, are cel mai valoros lot și a demonstrat din nou că își merită locul din clasament, după ce a câștigat cu 3-0 pe terenul celei de-a doua clasate, CSM Târgoviște. Dâmbovițencele sunt și ele acolo sus, CSM București pare a avea, ca și campionatul trecut, al treilea lot ca valoare, în timp ce Știința Bacău, o grupare ce nu are foarte multe straniere în lot, se bate și ea pentru primele poziții. Urmează Dinamo, o echipă cu state vechi și cu multă experiență la nivelul primului eșalon, după care se regăsesc o serie de formații destul de apropiate valoric și care în această primă parte a sezonului s-au bătut de la egal la egal între ele. Printre aceste formații se regăsește și Unic Piatra Neamț, o formație care nu beneficiază de un buget mare, are un lot destul de redus valoric, dar care, cu mici excepții, a câștigat meciurile pe care trebuia să le câștige.

În opinia Mihaelei Voivod, antrenoarea secund de la VC Unic, actuala stagiune este una destul de ridicată valoric, iar trupa pietreană are șansele ei să își atingă obiectivul, locurile 1-6. „Consider că avem un campionat destul de valoros și puternic, drept dovadă, echipele care ne reprezintă în cupele europene au rezultate destul de bune. Cu excepția celor de la CSU Galați, toate celelalte formații sunt destul de apropiate valoric, și toate au făcut și pot face surprize în continuare. Asta este foarte bine pentru competiția internă și sperăm ca din retur să fim și noi echipa care face cele mai multe surprize. În ceea ce ne privește, această primă parte a sezonului putea fi una mult mai bună, am pierdut niște puncte pe care nu trebuia să le pierdem, dar sperăm să le recuperăm în retur. Am avut și un program mai greu, asta ne-a dezavantajat, în 2017 avem mai multe meciuri pe teren propriu, cu echipe apropiate valoric, și sperăm să profităm de acest lucru. Trebuie să ne întrebuințăm mai mult, să fim mai atente și să nu mai oferim cadouri adversarelor. Nici lotul nu ne-a ajutat foarte mult, nu prea ne-am permis să facem schimbări în sextetul de bază, dar poate că în această pauză vor veni la noi și alte jucătoare și astfel să fim mai puternice în retur. Deocamdată nu știm nimic, însă suntem optimiști. Și pentru că ne aflăm la final de an, vreau să le urez tuturor sportivelor, colegilor antrenori, oficialilor clubului și spectatorilor care au fost alături de noi, sărbători cât mai frumoase, un Crăciun fericit și un An Nou cât mai îmbelșugat“, a declarat antrenoarea Mihaela Voivod.

 

Handbal

România, locul 5 la Euro. Iuganu a marcat un gol contra Germaniei

România – Germania 23-22 (11-11)

Naționala de handbal feminin a României s-a clasat pe locul 5 la Campionatul European din Suedia, după ce în meciul de clasament pentru locurile 5-6, a învins dramatic cu 23-22, naționala similară a Germaniei. Fără două dintre cele mai importante jucătoare, Cristina Neagu și Paula Ungureanu, ambele menajate de selecționerul Martin Ambros, România a evoluat bine în fața nemțoaicelor, într-o partidă destul de echilibrată, ar cărui deznodământ s-a stabilit în ultimele secunde. A fost 11-11 la pauză, după care Germania a condus cu 15-12 în partea a doua și se vedea deja câștigătoare. Tricolorele nu au renunțat la luptă, au egalat, iar în ultimele 30 de secunde, la 22-22, handbalistele din Germania au avut atacul. Surprinzător, acestea au trimis o pasă greșită la adversar, Cristina Zamfir a plecat pe contraatac și, cu prețul unui fault, a marcat golul victoriei când mai erau două secunde. S-a terminat 23-22 pentru România, într-o partidă în care Ana Maria Iuganu, sportiva de la CSM Roman, a evoluat din nou pe postul de extremă stânga și a marcat un gol în poarta Germaniei. După acest succes, țara noastră a încheiat competiția din peninsula Scandinavă pe poziția a cincea, și va juca cu Austria, în meciul de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2017. Neagu și compania au o misiune destul de lejeră de a se califica la turneul final de anul viitor, în condițiile în care vor întâlni o națională a Austriei mult inferioară valoric. Confruntările de baraj contra Austriei se vor disputa la jumătatea lunii iunie a anului viitor.