Festivalul Concurs “Doruri mușatine”, la a VIII-a ediție

13/11/2012

Școala de Artă “Sergiu Celibidache” Roman și Primăria Roman organizează, pe 24 noiembrie, cea de-a VIII-a ediție a festivalului concurs interjudețean de interpretare vocală și instrumentală a folclorului românesc “Doruri mușatine”. Înscrierile la acest concurs se vor face până joi, 15 noiembrie, competiția urmând a se desfășura în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Roman.

La acest concurs se pot înscrie candidați din orice județ al țării. Fiecare concurent trebuie să știe să interpreteze una dau două strofe dintr-o doină sau  baladă, cântec liric, religios (fără acompaniament orchestral) și un cântec popular din zona folclorică din care provine concurentul, cu acompaniament orchestral. Ținuta – costum popular autentic – este obligatorie pentru participarea la acest festival. De asemenea, cei interesați să participe la concurs trebuie ca, până la data de 15 noiembrie, să prezinte partiturile la Şcoala de Arta ,,Sergiu Celibidache”  Roman (str. Bogdan Dragoş,  nr. 91). Cu o zi înainte de concurs, concurenții vor fi găzduiți la Roman și vor avea posibilitatea de a repeta cu orchestra Școlii de Artă ,,Sergiu Celibidache”.

Premiile la acest concurs vor fi în bani. Organizatorii nu au stabilit încă în ce cuantum vor fi acestea, însă la ediția de anul trecut premiile au fost între 100 și 450 de lei. Anul trecut, 21 de interpreți s-au întrecut pentru a convinge juriul că merită premiile puse în joc.