Femeie cu organele genitale arse, dusă de urgenţă la Iaşi, cu elicopterul

09/03/2018

O femeie în vârstă de 42 de ani, din Gâdinţi-Roman, a suferit arsuri groaznice, de gradul III, la organele genitale şi la un picior, după ce i-au luat foc hainele de la o bucată de jar aprins, prăvălit din sobă. Fiica sa i-a venit în ajutor, însă flacăra i-a cuprins şi ei pantalonii, provocându-i arsuri la ambele picioare. Incidentul a avut loc pe 7 martie, dar cele două au încercat să-şi oblojească rănile cu ceaiuri, fiind găsite, în stare gravă, a doua zi, de 8 martie, de o vecină care le mai aducea mâncare de pomană, familia fiind una foarte săracă. Nici ambulanţa nu a putut ajunge până la casa izolată, aflată la marginea pădurii, aşa încât cineva a ajutat cu o maşină de teren pentru a duce femeile până la şosea, unde le aştepta salvarea.
„Pacienta în vârstă de 42 ani prezenta arsură veche de 24 de ore, gr. I-II-III membru inferior bilateral regiunea fesieră şi organe genitale pe aproximativ 40%. Femeia a fost preluată de un echipaj cu medic şi predată la Compartimentul de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, iar din CPU a fost transportată pe stadion în vederea efectuării transferului interclinic cu elicopterul la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Victima de 25 ani, diagnosticată cu arsură veche de 24 de ore membre inferioare pe aproximativ 9%, a preluată de un echipaj cu asistent medical şi predată la Spitalul Municipal Roman, iar din CPU a fost preluată de un echipaj cu asistent medical în vederea efectuării transferului interclinic la Iaşi”, ne-a transmis conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ.
Poliţiştii au stabilit că într-adevăr arsurile au fost provocate în urma unui accident şi nu ca urmare a unei acţiuni intenţionate.