*În sanscrită înseamnă „acela ce oferă toate cele necesare vieții“ *12 beneficii incredibile ale acestor fructe *Combate infecțiile, scade colesterolul și grăbește metabolismul
Pulpa proaspătă și uscată, laptele, apa, uleiul oferite de nuca de cocos au proprietăți curative cu adevărat incredibile. Cocosul a fost apreciat pentru proprietățile sale încă din vechi timpuri, numele său în sanscrită se traduce ca fiind „acela ce oferă toate cele necesare vieții“, deoarece cocotierul are multiple întrebuințări: oferă hrană (pulpa, laptele folosit pentru supe și curry, uleiul pentru prăjeli), hidratare (apa și laptele), servește la îndulcirea diverselor preparate; aplicat topic, protejează pielea de razele ultraviolete, iar din frunzele sale sunt împletite coșuri, decorațiuni și accesorii.
*Scut împotriva infecțiilor de orice natură!
Acidul lauric, prezent din abundență în special în uleiul de cocos, neutralizează diverși patogeni: bacterii, viruși și fungi. Este eficient în tratarea candidozelor genitale, orale, ale pielii, apariția problemelor digestive grave, a dezechilibrului dintre bacteriile bune și cele rele în intestine și poate produce complicații în cazul persoanelor cu un sistem imunitar compromis. Uleiul de cocos întărește sistemul imunitar și poate fi un tratament complementar util persoanelor ce se confruntă cu infecții grave precum hepatitele.
Pulpa, apa și laptele au din plin vitaminele C, E, B1, B3, B5, B6, fier, calciu, seleniu, magneziu și fosfor. Numeroșii antioxidanți din compoziție contribuie la ameliorarea unei game largi de afecțiuni precum: probleme cardiovasculare, colesterolul în exces, probleme digestive, dereglări hormonale și diabet.
Uleiul și apa de cocos grăbesc metabolismul, ajută la arderea grăsimilor mai eficient. Cocosul inhibă pofta de dulce și, astfel, poate fi încorporat cu succes în orice dietă. Înlocuiește dulciurile cu o combinație de fulgi de cocos, stafide, merișoare, goji, migdale, caju și semințe de dovleac!
Apa de cocos este un remediu eficient împotriva diareii și a altor probleme digestive. Ea are în compoziție o cantitate însemnată deelectroliți, care ajută la menținerea unui echilibru în organism, hidratează și sprijină refacerea țesutului muscular după activitatea fizică intensă. Pulpa de cocos conține fibre din abundență, contribuind la normalizarea digestiei și la menținerea echilibrului între zaharurile din organism.
Uleiul de cocos reduce trigliceridele și colesterolul LDL, fiind de folos persoanelor ce suferă de diverse probleme cardiovasculare. Protejează împotriva bolilor degenerative precum Alzheimer.
*Ingredient pentru înfrumusețare
Uleiul de cocos are proprietăți emoliente și este plin de vitamine, el redă strălucirea pielii și a părului deshidratat, ajută la minimalizarea ridurilor și îmbunătățește elasticitatea pielii. Datorită proprietăților antibacteriene și antifungice, poate fi de folos persoanelor ce se confruntă cu infecții și ciuperci ale pielii. Aplicat topic, în cantități moderate, pe post de tratament, grăbește vindecarea acneei pe corp, a rănilor, cicatricilor și a infecției cuticulelor.
Uleiul și laptele de cocos constituie un tratament preventiv eficient împotriva vergeturilor. Protejează de arsurile solare. Uleiul de cocos acționează ca o barieră împotriva razelor ultraviolete. Gargara cu apă de cocos și cu ulei de cocos neutralizează bacteriile periculoase din cavitatea bucală și te scapă de respirația urât mirositoare și afte.
Tina CONDREA-ZĂPODEANU