Fără medalii la mondiale  

 

Două sportive de la CS Ceahlăul Piatra Neamț, Andreea Grăpinoiu și Alexandra Rusu, s-au întors fără medalii de la Campionatele Mondiale de canotaj rezervate juniorilor, tineretului și seniorilor, în probele neolimpice, care au avut loc săptămâna trecută la Rotterdam, în Olanda. După ce au trecut de serii, Andreea Grăpinoiu și colegele din barca de 4 vâsle, Ioana Moroșan, Larisa Roșu și Adriana Alincăi, nu au reușit să se califice în finala A a probei, iar duminică au concurat în finala B. Echipajul României a câștigat finala a doua a acestei probe și s-a situat în final pe poziția a șaptea, cu timpul de 6 minute, 41 de secunde și 580 de sutimi. Eleva antrenorului Valentin Gavril a fost a treia în barca României, care în final s-a situat în fața echipajelor Italiei și SUA. Finala A a acestei probe a fost câștigată de echipa Chinei, care a stabilit un timp de 6 minute, 39 de secunde și 450 de sutimi. Medalia de argint a fost adjudecată de Marea Britanie, care a obținut un timp de 6.41.470 minute, iar bronzul a revenit Cehiei, care a parcurs distanța în 6.43.150 de minute. În schimb, Alexandra Rusu și colegele din barca de 8 rame cu cârmaci au prins finala A a acestei probe, dar s-au clasat în final pe locul 6. Alexandra Rusu a concurat alături de Lidia Roman, Nicoleta Bodnar, Gabriela Bordei, Andreea Popa, Valentina Cornilă, Maria Tivodariu, Elena Dănuț și Andreea Ștefan, iar la final, țara noastră a obținut un timp de 6 minute, 41 de secunde și 390 de sutimi. Aurul a fost adjudecat de echipajul Cehiei, care a realizat un timp de 6.27.820 minute, argintul a revenit Germaniei, cu timpul de 6.28.300 minute, iar medalia de bronz a fost cucerită de Italia, care a stabilit un timp de 6.30.320 minute. Sportiva de la CS Ceahlăul a fost a doua în barca de 8 rame, iar în finala A a probei au mai făcut parte echipajele din Belarus și SUA, care au venit pe locurile 4, respectiv 5. La mondialele de la Rotterdam, România a concurat în 5 probe la juniori, și a cucerit o medalie de aur, în proba masculină, echipajul 4 rame, un loc 6 și 3 locuri șapte.

După ce au obținut medalii la europenele din Lituania, Andreea Grăpinoiu și Alexandra Rusu nu au mai reușit aceleași performanțe și la mondialele din Olanda, spre dezamăgirea antrenorului Valentin Gavril. „Din punctul meu de vedere, sunt rezultate modeste, pentru că le cunosc foarte bine pe cele două sportive și știu că potențialul lor este mult mai mare. Nu știu ce s-a întâmplat acolo, dar sincer mă așteptam de la amândouă să cucerească medalii. Cei drept, ele se află în primul an de juniorat, mai au timp să confirme la această categorie de vârstă, dar speram să obțină mai mult în Olanda. Nu vreau să le caut scuze, dar poate și vremea și culoarul de pe care au concurat au influențat evoluția lor, voi avea o discuție cu sportivele și voi afla motivele pentru care s-au obținut aceste clasări. Vorbim totuși despre o competiție mondială, s-au aliniat la start cele mai bune țări în acest sport și, spre surprinderea mea, nu mă așteptam ca țări precum China sau Cehia să fie peste noi. Foarte multe națiuni au început să investească mult în canotaj și iată țări precum Croația, Serbia sau Lituania încep să-și spună cuvântul. Sper ca aceste mondiale să fi reprezentat o experiență utilă pentru Andreea și Alexandra, iar pe viitor să confirme valoarea. Ne bucurăm că am reușit și în acest an să avem sportivi la campionatele mondiale, așa cum CS Ceahlău a dat de fiecare dată în ultimii ani, eu sunt omul pentru care doar primul loc contează, atunci când îți cântă imnul, dar le voi încuraja pe cele două sportive să muncească și mai mult și să obțină performanțe și mai notabile. Așteptăm acum Jocurile Balcanice din Grecia, de la Kastoria, unde și acolo avem 3 sportivi selecționați la lotul naționale, Georgiana Caziuc, Iustin Andrei și Daniel Nanea, se anunță a fi un concurs foarte puternic, dar am încredere în elevii mei că pot să confirme. Suntem mândrii că putem da an de an sportivi la loturile naționale, la toate categoriile de vârstă, asta și datorită proiectelor de finanțare pe care le avem cu CJ Neamț și Primăria Piatra Neamț, iar pe această cale vreau să le mulțumesc pentru sprijin, dar și Liceului cu Program Sportiv din Piatra Neamț, cu care avem o excelentă colaborare“, a declarat Valentin Gavril, directorul de la CS Ceahlăul.

 

Fotbal

CSM Ceahlăul merge bine în meciurile amicale

CSM Ceahlăul – LPS Piatra Neamț 6-1 (2-1)

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a câștigat cea de-a treia partidă de verificare din această vară, după 6-1 cu LPS Piatra Neamț, formația de juniori B pregătită de profesorul Gabriel Rădulescu. Desfășurată pe stadionul Municipal, partida a fost una controlată de elevii lui Toader Șteț, Vali Avădanei și Florin Anton, în special în repriza a doua. După 2-1 la pauză, fotbaliștii de la CSM au reușit o parte a doua mult mai bună, când au înscris alte 4 goluri, iar la final s-au impus cu 6-1. Golurile celor de la CSM au fost marcate de Aniculăiesei, Apostol, Vasile, Ungureanu, Mateiciuc și Barb.

Testul de vineri a fost al treilea pentru gruparea pietreană, după 3-1 cu LPS Piatra Neamț, grupa profesorului Ciprian Iosub, și 5-3 cu Bradul Borca, iar tehnicienii spun că CSM Ceahlăul se află într-o creștere de formă. „A fost un test foarte util pentru noi, dacă ținem cont că ne aflăm la început de drum și încercăm să ne cristalizăm ca echipă. Deși am întâlnit o formație de juniori, pentru nivelul nostru, partida și-a atins scopul pentru că am văzut unde trebuie să mai lucrăm și unde trebuie să mai îmbunătățim. Consider că încă suntem la început, dar ușor, ușor, această echipă își găsește identitatea. Nu e ușor să creezi o echipă cu jucători care vin de la 4 sau 5 formații diferite, cu alți antrenori, cu mentalități și vârste diferite. Însă pot să mă declar mulțumit deoarece observ o disciplină în rândul copiilor și îi văd că sunt preocupați de ceea ce fac. Pe lângă obiectivul major, acela de ajunge în ligile superioare, eu îmi doresc să formez jucători și să creez o echipă. Am vorbit recent și cu domnul Bătrânu, și ne-a promis că vom avea și câteva echipe de juniori, ceea ce este foarte important pentru noi, pentru că vrem să ne alcătuim prima echipă din jucătorii crescuți în curtea noastră. L-am adus la echipă pe Răzvan Gorea, un fotbalist cu experiență, am discutat și vreau de la el să fie antrenorul din teren. A înțeles, dorește să ne ajute, și sunt convins că tinerii noștri jucători pot crește pe lângă el. Gorea este un fotbalist cu multă experiență în spate, este un băiat serios și cred că colegii lui îi vor urma exemplul“, a declarat Toader Șteț, principalul de la CSM Ceahlăul.

În partida cu LPS, CSM Ceahlăul a evoluat cu următoarea formulă de echipă: Chiruță – Cădere, Gorea, Smău, Albu – Pintilie, Brb, Vasile, Apostol, Arghir – Aniculăesei, iar ulterior au mai intrat Chelaru, Corună, Butunoi, Ungureanun și Mateiciuc.

CSM Ceahlăul va susține următoarea partidă de verificare, miercuri, de la ora 17, în deplasare, cu Cimentul Bicaz.