Explozie de butelie: pietrean cu arsuri pe jumătate de corp

04/09/2016

Arsuri butelie isu1Un bărbat de 47 ani a suferit arsuri de gradul I și II pe jumătate din corp, după explozia buteliei din bucătărie.

Pietreanul, care locuiește pe Aleea Brazilor (anexa Văleni), a racordat la aragaz o butelie plină, iar apoi a vrut să verifice dacă sunt scăpări de gaz. S-a grăbit și a folosit bricheta, deși știa că nu este o metodă indicată, iar în acel moment s-a produs explozia, urmată de incendiu. Bărbatul a fost surprins de deflagrație și de flăcări și a suferit arsuri pe jumătatea superioară a corpului.

Pompierii au fost chemați în ajutor sâmbătă, 3 septembrie 2016, la ora 21:24, imediat la locul deflagrației ajungând un echipaj de 8 subofițeri de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD – Terapie Intensivă Mobilă. „Victima, un bărbat de 47 de ani, a suferit arsuri de gradul I și II pe circa 45% din suprafața corpului și a fost preluat de echipajul SMURD-TIM și transportat la spital. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, în care au ars bunurile din bucătărie, respectiv mobila, perdelele, covorul. Cauza evenimentului este verificarea buteliei cu bricheta“, a declarat locotenent-colonelul Cătălin Leonte, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Victima a rămas internată la Spitalul Județean de Urgență, urmând ca medicii să decidă un eventual transfer, în funcție de evoluția pacientului.

Cristina IORDACHE