Execuţie „marca Ursărescu” în PNL Neamţ: Andrei Ignat, exclus cu bodyguarzi!

La capătul unei şedinţe de trei ore, desfăşurată la Hotel Doina din Târgu Neamţ şi sub atenta supraveghere a unor bodyguarzi aduşi de conducerea PNL Neamţ, Andrei Ignat a fost exclus din partid. Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, Andrei Ignat consideră că decizia este nestatutară şi că ar trebui judecat, prin prisma funcţiei administrative pe care o are, de Biroul Permanent Naţional al PNL.

Nimic mai fals, susţin deputatul Dorinel Ursărescu şi senatorul Eugen Ţapu Nazare, organizatorii şi amfitrionii şedinţei. Aceştia spun că Andrei Ignat nu a fost propus şi susţinut de PNL Neamţ pentru funcţia de vicepreşedinte a CJ Neamţ şi de aceea ”nu trebuie judecat ca vicepreşedinte”.

La şedinţă au fost prezenţi 138 dintre cei 157 de delegaţi. Ignat spune însă că delegaţii au fost schimbaţi peste noapte.

Andrei Ignat a fost acuzat de conducerea PNL Neamţ că ar fi negociat în numele partidului schimbarea lui Gabriel Vişan din funcţia de vicepreşedinte al CJ Neamţ, deşi nu a fost mandat pentru acest lucru şi că ”a negociat cu duşmanii”.

Bodyguarzii au făcut diferenţa

Votul Delegaţiei Permanente pentru excluderea lui Andrei Ignat din partid a fost unul ce nu lasă loc de comentarii: 126 pentru, 12 împotrivă. Şi totuşi…

Se pare că diferenţa votului a fost făcută de bodyguarzii chemaţi de preşedintele PNL Neamţ, Dorinel Ursărescu, să asigure trierea celor care urmau să participe la şedinţă.

Andrei Ignat susţine că execuţia sa a fost bine regizată de Ursărescu şi Ţapu.

”Ei privesc lucrurile aşa cum le convine. Am încercat să le arăt colegilor că cine nu place conducerii filialei, este exclus. Asta s-a întâmplat şi cu delegaţia permanentă, am un convocator de la secretariat şi am văzut că au schimbat delegaţii, şi-au adus oamenii lor. Ne-am trezit la şedinţă cu două rânduri de delegaţi. De exemplu, foarte mulţi dintre preşedinţii de organizaţii locale nu au fost primiţi. În plus, a fost aranjat votul, nu s-a folosit cabina de vot ci delegaţii au fost obligaţi să completeze votul în faţa conducerii. A fost o execuţie având în vedere mijloacele pe care le-au folosit”, a declarat, pentru cotidianul ”Ceahlăul”, Andrei Ignat.

Dorinel Ursărescu şi Eugen Ţapu-Nazare au o altă versiune în ceea ce îi priveşte pe body-guarzii care păzeau accesul în sală.

”La un moment dat, a fost o încercare a unor domni, care nu erau în delegaţia permanentă. De a distorsiona lucrurile”, a declarat deputatul Dorinel Ursărescu, preşedintele PNL Neamţ.

”Au fost doi agenţi de pază pentru că domnul Ignat a adus un autocar cu oameni care nu sunt membri ai delegaţiei permanente. A chemat factori de presiune”, a declarat senatorul Eugen Ţapu-Nazare, preşedintele interimar al PNL Piatra Neamţ.

Ignat contestă!

Dincolo de modul în care susţine că a fost organizată şedinţa Delegaţiei Permamente, Andrei Ignat contestă şi decizia de excludere. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ susţine că funcţia administrativă îl trimite doar în faţa Biroului Politic Naţional al PNL pentru a fi judecat pentru eventuale abateri de la statut.

”Demiterea mea trebuie să se facă în Biroul Politic Naţional pentru că sunt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Nu ştiu în ce formă mă voi adresa forului superior al partidului dar zilele viitoare am programată o întâlnire cu Crin Antonescu. Vom vedea ce se va hotărî”, a declarat Andrei Ignat.

Conducerea PNL Neamţ susţine însă că Andrei Ignat nu a fost propunerea partidului pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ Neamţ, motiv pentru care nu s-a luat în considerare funcţia pe care o deţine atunci când s-a hotărât excluderea.

”Este un vot definitiv. Nu se poate prevala de faptul că este vicepreşedinte al CJ şi un for superior trebuie să îl demită. El nu a fost propunerea PNL, prin urmare nu îl judecăm ca pe un vicepreşedinte al Consiliului Judeţean”, susţine Ursărescu.

Conducerea PNL face APEL la lege

Potrivit legii, odată cu excluderea din partid, consilierul local sau judeţean îşi pierde şi mandatul de ales local. Cum însă practica ne-a arătat că se poate întâmpla şi altfel, există posibilitatea ca Andrei Ignat să îşi păstreze funcţia de vicepreşedinte al CJ Neamţ.

Conducerea PNL Neamţ a anunţat deja că va înştiinţa Consiliul Judeţean dar şi Prefectura ca Andrei Ignat a fost exclus din partid, că îşi pierde mandatul de consilier judeţean şi că trebuie validat supleantul de pe lista de consilieri judeţeni ai USL, respectiv liberala Verona Crăciun. Consilierii judeţeni ar urma să ia act de toate acestea. Dacă însă consilierii vor vota, există posibilitatea ca Andrei Ignat să rămână vicepreşedinte al CJ Neamţ.

”Eu sper să rezolvăm problema aici, dacă nu o vom rezolva la Bucureşti. Trebuie ca USL să funcţioneze, adică PSD-PNL-PC, şi am cerut UNPR să fie parte integrantă a USL. Vom reitera această solicitare şi vrem ca USL să funcţioneze şi aici, iar postul de vicepreşedinte să revină tot PNL. Fără echivoc îl susţinem tot pe Gabriel Vişan”, ameninţă Ursărescu.

”În mod sigur vom lupta pentru a redobândi funcţia. Am discutat personal cu Crin Antonescu iar problema de aici, din USL, a fost ridicată la nivel central în cadrul uniunii. Dacă nu ne vom înţelege aici, vor fi chemaţi la mediere la Bucureşti. Trebuie încetată babilonia de la CJ Neamţ. Noi tot pe Gabriel Vişan îl susţinem pentru funcţia de vicepreşedinte. Vom înştiinţa CJ şi Prefectura că Andrei Ignat şi-a pierdut calitatea de membru deci, potrivit legii îşi pierde calitatea de consilier judeţean. Nu cred că cei de la CJ vor încălca legea. Nu cred că nişte oameni maturi vor acţiona ilegal”, susţine şi Eugen Ţapu Nazare.

Nu trebuie să uităm declaraţia fostului vice, Gabriel Vişan, care plin de năduf spunea, după ce a fost schimbat de consilierii PSD-UNPR-PDL-PPDD, că ”Alianţa A.P.E.L. s-a refăcut la Neamţ iar USL nu funcţionează”. ”Aşa este, are dreptate domnul Vişan”, era reacţia primarului Gheorghe Ştefan.

 

(G.A.)