Evaziune de aproape un milion de lei la o singură firmă

21/11/2012

*Societatea nu a depus nici un document fiscal de la înfiinţare

Patru dosare penale au luat drumul parchetelor, luna trecută, după ce Garda Financiară Neamţ a finalizat verificările la tot atâţia agenţi economici. Potrivit datelor instituţiei, prejudiciile constatate în aceste cazuri se ridică la peste 1.000.000 de lei, urmând ca procurorii să definitiveze cercetările. “Cel mai mare prejudiciu identificat de comisarii nemţeni a fost cauzat de reprezentanţii legali ai unei societăţi comerciale care au refuzat să îndeplinească obligaţiile fiscale declarative încă de la înfiinţare, omiţând cu bună ştiinţă să plătească taxă pe valoare adăugată în cuantum de 574.113,36 lei şi impozit pe profit în valoare totală de 382.742,24 lei”, a declarat comisarul Emil Paşcău, şeful Gărzii Financiare Neamţ.

În timpul verificărilor curente -224 de controale la agenţii economici derulate luna trecută – comisarii au găsit nereguli pe care le-au sancţionat cu amenzi şi au confiscat bani şi bunuri în valoare totală de peste 864 milioane de lei vechi. O treime din amenzi au fost aplicate comercianţilor din târguri şi pieţe, dar şi prestatorilor de servicii. Astfel, s-au dat 69 de amenzi însumând 385 milioane lei.

În domeniul achiziţiilor intracomunitare, un segment considerat cu risc major de evaziune fiscală şi care este atent supravegheat, s-au făcut 59 de verificări la care nu s-au constatat abateri sancţionabile pecuniar.