Escroc italian prins într-o Dacie

10/10/2016

k1-fotoPăcăleala nu cunoaşte limbi străine.

Dovada stă într-o întâmplare petrecută recent la Tarcău, unde un localnic a luat plasă cu ceea ce părea un chilipir. Omul a crezut că face o afacere bună când a acceptat să cumpere de la un italian întâlnit pe drum un generator cu numai 1.500 de lei, faţă de preţul din factura pe care vânzătorul i-a arătat-o, ca semn al bunei sale intenţii şi garanţie a veridicităţii argumentelor. Aşa că nemţeanul n-a stat mult pe gânduri şi a scos banii, pe care italianul i-a luat bucuros şi imediat s-a urcat în Dacia cu care se deplasa. Iuţeala de picior a italianului i s-a părut localnicului cam ciudată, care a mers acasă şi a făcut ceea ce trebuia să facă înainte de a da banii: a pus în funcţiune generatorul, dar dispozitivul mult lăudat de italian a dat semne premature de oboseală şi astfel nemţeanul a realizat că a fost tras pe sfoară şi a mers de îndată la poliţie.

În urma plângerii, poliţiştii au purces în căutarea italianului. ,,În ziua de 7 octombrie 2016, în jurul orei 14,30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Tarcău au fost sesizaţi despre faptul că în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 13, o persoană a fost înșelată de către un cetăţean străin pe raza satului Tarcău. Din primele verificări efectuate de polițiști, a rezultat faptul că, în timp ce persoana vătămată, un bărbat de 41 de ani, din Tarcău, se deplasa pe raza localității, a fost abordat de un bărbat italian care a pretins că-i vinde un generator electric în schimbul sumei de 1.500 lei, generator pentru care i-a prezentat o factura de 1.900 euro. După ce a primit suma de 1.500 lei, cetăţeanul străin a plecat cu un autoturism marca Dacia, iar bărbatul, făcând proba generatorului, a observat că nu funcţionează în parametri specificaţi”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ.

În căutarea italianului au pornit poliţiştii din Tarcău dar şi colegii din localitățile de pe ruta Tarcău – Piatra Neamţ. Echipajele au oprit pentru verificări fiecare Dacie şi la Bistriţa au dat peste italian. Este vorba despre un bărbat de 48 de ani, din Italia, care este cercetat pentru înşelăciune. Poliţiştii au găsit banii asupra lui şi i-au înapoiat păgubitului. (C.I.)