Eliminare previzibilă

17/11/2016

unic-cupaUnic Piatra Neamț – CSM Târgoviște 0-3 (-12, -16, -13)

CSM Târgoviște – Unic Piatra Neamț 3-0 (15, 18, 6)

Așa cum era de așteptat, voleibalistele de la Unic Piatra Neamț au ratat calificarea în semifinalele Cupei României, după ce au pierdut cu 0-3 ambele manșe din deplasare cu CSM Târgoviște, deținătoarea trofeului și vicecampioana României. Interesate mai mult de campionat și mai puțin de Cupa României, elevele lui Rareș Gavril și Mihaela Voivod au avut o misiune aproape imposibilă de a trece de una dintre cele mai valoroase formații din competiția internă, care are în lot multe straniere, dar și componente ale echipei naționale, printre care și fosta jucătoare de la VC Unic Alexandra Sobo. Clubul pietrean a decis să joace ambele meciuri la Târgoviște, situație agreată de formația gazdă, care marți, în prima confruntare, a obținut un succes lejer după o oră și 7 minute de joc. Cu gândul mai mult la importantul joc de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Medicina Târgu Mureș, Hambele și compania au început modest duelul de la sala Sporturilor, iar gazdele s-au impus lejer în primul set la 12. Actul al doilea a fost ceva mai echilibrat, în care Unic a adunat 16 puncte, pentru ca în setul 3, Calotă și compania să se impună la 13 și să câștige lejer cu 3-0.

Ieri, în cea de-a doua partidă, care s-a jucat de la ora 14, voleibalistele de la Târgoviște s-au impus tot în minim de seturi, după exact o oră de joc. Și în acest joc, tehnicienii pietreni au trimis în teren mai multe junioare, care nu prea au avut ocazia să evolueze în acest campionat, iar diferența de valoare s-a simțit.

Totuși, Unic a jucat destul de convingător în primele două acte, pierdute la 15, respectiv la 18, iar în setul al treilea nu a mai contat, la cedat la 6 și implicit partida și calificarea. „Nu puteam emite pretenții, în fața unui adversar valoros, și mai ales după ce am decis să jucăm ambele partidele pe terenul lor. Sper ca aceste două jocuri cu vicecampioana să fie foarte utile pentru jucătoarele noaste în perspectiva partidei de sâmbătă cu Medicina Târgu Mureș, una importantă pentru noi pe care trebuie neapărat să o câștigăm. S-a acumulat o oarecare stare de oboseală după aceste două meciuri, dar și după drumul lung până la Târgoviște, dar sperăm ca preparatorul nostru fizic să le recupereze la timp pe sportive până la ora confruntării de sâmbătă“, a declarat președintele de onoare de la Unic, Vasile Ouatu.

Așadar, cu scorul general de 6-0, formația din Târgoviște se califică la pas în semifinalele Cupei României și își poate apăra trofeul cucerit anul trecut, chiar la Piatra Neamț, unde a fost organizat turneul final. Tot în semifinale a acces ușor și Alba Blaj, care a trecut tot cu 6-0, la general, de SCM Pitești. În celelalte partide din semifinale se întâlnesc Penicilina Iași – Știința Bacău și Dinamo – CSM București. În semifinale se joacă tot după sistemul tur-retur, și se califică mai departe formația care acumulează cele mai multe puncte per totalul celor două manșe.

Finala Cupei României, atât la feminin cât și la masculin, se va juca într-o singură manșă, pe data de 30 aprilie, 2017.

 

VCM joacă ambele manșe la Baia Mare

În competiția masculină, VCM LPS Piatra Neamț va întâlni în sferturile de finală ale Cupei României pe Știința Baia Mare. Din cauza parcursului și a evoluției slabe din campionat, oficialii pietrenii au decis să joace ambele partide din cupă pe terenul băimărenilor, iar cei de la Știința au fost de acord cu această propunere. În aceste condiții, Știința Baia Mare și Volei Club vor disputa cele două meciuri luni, 21 noiembrie, respectiv marți, 22 noiembrie, la sala Polivalentă „Lascăr Pană“. Cel mai probabil, după partida de sâmbătă din campionat, de la Craiova, voleibaliștii pietreni vor rămâne în Maramureș pentru cele două jocuri de cupă.

În celelalte sferturi din competiția masculină se întâlnesc, Unirea Dej – Municipal Zalău, Arcada Galați – Steaua București și SCM Craiova – Tricolorul Ploiești.

 

Handbal

CSM Roman țintește al treilea succes consecutiv

Handbalistele de la CSM Roman vor întâlni astăzi, pe teren propriu, pe HCM Râmnicu Vâlcea, în etapa a 11-zecea a Ligii Naționale. După două victorii la rând, 27-25 cu Universitatea Cluj și 35-18 la Deva cu Cetate, elevele lui Gheorghe Covaciu sunt pregătite să bifeze cea de-a treia victorie consecutivă, în fața unei echipe destul de competitive a campionatului. Până acum, trupa vâlceană a avut un parcurs destul de constant, a bătut acum două etape în deplasare la Galați, dar a cedat runda trecută pe teren propriu, 25-29 cu HC Zalău. Gruparea olteană are un lot destul de valoros în care se regăsesc sportive cu state vechi în primul eșalon, cum ar fi Ani Senocico, Simion sau Vizitiu, și este pregătită de un antrenor tânăr dar care are rezultate frumoase în Liga Națională, Constantin Ștefan. De partea cealaltă, situația la Roman a reintrat pe făgașul normal, odată cu venirea lui Gheorghe Covaciu, care a schimbat mult în bine atât jocul echipei, dar mai ales moralul jucătoarelor. CSM a început să joace așa cum a făcut-o în campionatul trecut, iar ușor, echipa începe să urce în clasament. Un succes astăzi cu HCM Râmnicu Vâlcea ar duce gruparea de la malul Moldovei undeva la mijlocul clasamentului. Înaintea duelului direct de astăzi, CSM Roman este pe locul 9 în clasament, cu 12 puncte, în timp ce fetele de la Râmnicu Vâlcea se află pe locul 7 cu un punct mai mult. Partida cu gruparea olteană este ultima oficială din 2016 pentru handbalistele de la Roman, în condițiile în care campionatul intern se va întrerupe pentru mai multe acțiuni ale echipelor naționale. Ultimele două etape din tur se vor juca în 2017, iar cea cu numărul 12 este programată pentru data de 8 ianuarie, când CSM Roman joacă la Măgura Cisnădie. Duelul dintre CSM și HCM Râmnicu Vâlcea se joacă de la ora 17 în sala Sporturilor și va fi arbitrat de cuplul, Mârza-Nedelea, din Cluj.

Tot în runda a 11-zecea mai sunt programate jocurile, Dunărea Brăila – Cetate Deva, HC Zalău – Măgura Cisnădie, SCM Craiova – Universitatea Cluj, Danubius Galați – CSM Bistrița, CSM București – Unirea Slobozia, iar Corona Brașov va sta.

 

Fotbal

Succes important pentru juniorii B

LPS Piatra Neamț – LPS Iași 3-2 (1-2)

Fotbaliștii juniori B de la LPS Piatra Neamț au obținut o victorie importantă în ultima etapă de campionat, după 3-2 pe teren propriu cu colegii de la LPS Iași, în etapa cu numărul 17. După înfrângerea din etapa trecută, 1-2 la Suceava, elevii lui Gabi Rădulescu s-au mobilizat la maxim pentru duelul cu cea de-a treia clasată și au făcut un joc bun în fața ieșenilor, în special în repriza a doua. LPS Iași a condus cu 2-1 după primele 40 de minute, golul gazdelor fiind marcat de Andreș, însă în partea a doua, Curpăn și compania nu le-au mai dat nicio șansă adversarului și au întors rezultatul în favoarea lor. Toma a adus egalarea pentru gazde, iar Olteanu a punctat pentru 3-2, dar și pentru cele 3 puncte foarte importante pentru situația din clasament.

„O victorie cu un gust deosebit, după o muncă în echipă fantastică. Băieții s-au autodepășit, au demonstrat că pot trece peste eșecul de la Suceava, chiar în fața unui adversar de calibru, așa cum este și LPS Iași. Jocul m-a mulțumit în totalitate, dar în special atitudinea și spiritul jucătorilor. Îi felicit și le urez succes pentru etapele următoare“, a declarat Gabi Rădulescu.

Jocul cu LPS Iași a început în următoarea formulă de echipă: Florea – Muftuoglu, Andreș, Ilie, Sârbie – Pântea, Agafiței, Toma, Hodorogea – Gabor și Curpăn, iar ulterior au mai intrat Olteanu, Monoranu și Vâlea.

După succesul cu LPS Iași, juniorii sub 17 ani pietreni au ajuns la 41 de puncte, se mențin în continuare pe locul 2 în clasament, iar sâmbătă vor juca în deplasare cu LPS Roman.

În celelalte jocuri din seria A s-au consemnat rezultatele: Atletico Vaslui – LPS Roman 6-0, AFC Botoșani – CSS Dorohoi 6-1, LPS Vaslui – Foresta Suceava 0-4 și LPS Bacău – LPS Suceava 2-6.

Clasament

1.Atletico Vaslui  17  4  1  2  71-7  43p

  1. LPS Piatra Neamț 17 13  2  2  70-13  41p
  2. LPS Iași 17 12  3  2  47-15  39p
  3. AFC Botoșani 17 9  2  6  55-29  29p
  4. Foresta Suceava 17 9  2  6  42-21  29p
  5. LPS Suceava 17 7  1  9  32-51  22p
  6. LPS Roman 17 6  2  9  30-37  20p
  7. LPS Vaslui 17 5  1  11  16-48  16p
  8. CSS Dorohoi 17 2  0  15  19-101  6p
  9. LPS Bacău 17 1  0  16  8-68  3p