Elevii îşi pot programa viitorul la Târgul de oferte educaţionale

27/04/2018

Elevii şi părinţii interesaţi să afle informaţii despre numărul locurilor disponibile în licee, mediile de admitere din anii anteriori şi despre cererea şi oferta pentru anumite meserii pe piaţa muncii sunt invitaţi să participe astăzi, 27 aprilie 2018, , la Târgul „Oferta educațională 2018-2019”. Evenimentul va avea loc în intervalul orar 11.00 – 15.30, la Colegiul Național “Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț, Colegiul Național ”Roman Vodă” Roman și Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Târgu-Neamț, în funcţie de localitatea unde domiciliază elevul.
An de an, Inspectoratul Școlar Județean Neamț organizează aceast târg pentru ca, împreună cu unitățile de învățământ de nivel liceal din județul Neamț, să atragă cât mai mulți vizitatori, prin inițierea de conversații, între elevii participanți, despre serviciile educaționale oferite, curriculum școlar, activități extracurriculare, activități extrașcolare, proiecte și programe naționale și europene, și diversificarea materialelor de prezentare.
În cadrul acestui eveniment sunt vizate nevoile participanților, viitorii absolvenți de clasa a VIII-a, și promovarea unui mediu confortabil, a unei atmosfere de siguranță și de învățare.
„Vor fi oferite informații despre numărul locurilor disponibile în licee, mediile de admitere din anii anteriori, cererea și oferta pentru anumite meserii pe piața muncii și istoricul instituțiilor de învățământ. Astfel, elevii și părinții pot consulta, în cadrul târgului educațional, ofertele colegiilor și liceelor din județul Neamț, modalitățile de admitere, sistemul de notare și obiectivele propuse de fiecare instituție”, a precizat inspectorul şcolar Elena Preda, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ.
Geanina NICORESCU