Elevii din Girov – cei mai buni pompieri

isu elevi

*Etapa judeţeană a concursului „Prietenii Pompierilor” şi-a desemnat câştigătorii

 

Elevii din 86 de cercuri tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor” de la şcolile gimnaziale din judeţ s-au întrecut marţi în competiţia judeţeană care de ani buni este programată în această perioadă. Stadionul municipal „Ceahlăul” din Piatra Neamţ a fost gazda concursului care a oferit condiţii excelente şi sigure pe gazonul sintetic. „Cele 23 de echipaje de elevi de gimnaziu şi de la centrele de educaţie incluzivă au demonstrat o bună pregătire teoretică şi practică şi faptul că au formate deprinderile necesare mânuirii corecte a accesoriilor şi aparatelor de concurs, astfel că putem afirma că toţi concurenţii merită felicitări”, a declarat colonelul Ioan Niţică, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, instituţia organizatoare a competiţiei, alături de Inspectoratul Şcolar.

La final, podiumul concursului pentru echipajele de băieţi mixt a fost format, în ordine, din elevii Şcolii Gimnaziale „Prof. Ghe. Dumitreasa” Girov, urmaţi de elevii Şcolii Gimnaziale „Ieremia Irimescu” Brusturi şi cei ai Liceului Tehnologic Oglinzi – Răuceşti. La echipajele de fete pe primul loc s-au clasat echipajul Şcolii Gimnaziale „Prof. Ghe. Dumitreasa” Girov, urmat de cel al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Pângăraţi şi de cel al Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Zăneşti.

Elevii de la centrele şcolare pentru educaţie incluzivă au avut o prestaţie deosebită, iar la final podiumul a fost format din echipajele şcolilor din Roman, Piatra Neamţ şi Târgu Neamţ. Premiile au fost oferite de Consiliul Judeţean şi doi sponsori care au dorit să se implice în încurajarea tinerilor pentru formarea unui comportament preventiv. De altfel, scopul acestor competiţii şi a pregătirii tinerilor în cadrul cercurilor tehnico-aplicative este acela de a le forma şi dezvolta capacităţi de a înţelege şi de a percepe situaţiile de risc, pericolele generate de situaţiile de urgenţă şi mai ales de a deprinde atitudini şi comportamente adecvate. „Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi este organizat pentru a forma şi dezvolta la elevi a unor trăsături moral – volitive, cum sunt iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, dârzenia, hotărârea, perseverenţa, disciplina, astfel că atragerea unui număr tot mai mare de elevi la desfăşurarea activităţilor în cercuri este un alt deziderat”, a mai spus colonelul Ioan Niţică.

Cristina IORDACHE