Elevii Clubului „Atelierul de Arte“ expun la Biblioteca Județeană

05/02/2016

Expozitie Atelierul de ArteMarți, 9 februarie, la ora 17.00, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ organizează vernisajul expoziției „Fragmentarium“, cuprinzând lucrări ale elevilor Clubului „Atelierul de Arte“, din cadrul Asociației Culturale Arte.ro, aflați sub îndrumarea profesoarei Cristina S. Petrariu. Vor fi expuse 50 de desene, lucrări de pictură și icoane, realizate cu măiestrie de copii și tineri cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani.

„Evenimentul își propune, începând chiar cu titlul său, aducerea în fața publicului a unor felii de cotidian stilizat în manieră originală, prin tehnici ale artelor plastice din cele mai diverse, de către mai mici sau mai experimentați tineri artiști. «Fragmentarium» este, așadar, o expoziție colectivă, reunind creații diverse (peisaje, portrete, icoane, compoziții), expoziție care se traduce prin multe ore de muncă, atenție, răbdare, talent și determinare. Copiii membri ai clubului «Atelierul de Arte» vor primi diploma «Testimonium Laboris», ca o mărturie a efortului lor pentru realizarea acestei expoziții, dar și a dedicării cu care aceștia își urmează pasiunea, în cadrul tuturor activităților clubului“, a spus prof. Cristina S. Petrariu.

Tot în cadrul vernisajului expoziției, se vor decerna în cadru solemn diplomele pe care elevii clubului „Atelierul de Arte“ le-au primit la concursurile internaționale la care au participat, respectiv în Ucraina (Mihai Alexandru, Ruxandra Grasu, Gabriela Florea, Ecaterina Severin, Ilinca Tutuianu), Hong Kong (Delia Ciubotaru, Andrei Lungu, Bianca Melinte) și Portugalia (Ilinca Filip, Andrei Lungu, Diana Gripca, Ilinca Tuna, Bianca Iavorschi, Andreea Oprea, Alexandra Toader, Sara Mihăilă, Beatrice Michiușca), precum și la câteva concursuri naționale.

Asociația va sărbători, de asemenea, pe nouă dintre membrii săi care vor primi diplome și burse de merit, pentru cele mai recente realizări ale lor.

Vernisajul va fi presărat cu mici surprize și momente muzicale, expoziția putând fi vizitată până pe data de 15 februarie.

Irina NASTASIU