Elevi nemțeni de top: 15 premii și 77 mențiuni la un concurs de matematică

06/11/2018

Cea de-a doua ediție a Concursului de matematică De la  la , competiție organizată de Școala Gimnazială Nr. 2 Piatra-Neamț, desfășurată în data de 2 noiembrie, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, și-a desemnat câștigătorii.
Prof. Camelia Elena Neța, inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, a preciazat că acest concurs are ca obiectiv descoperirea elevilor talentaţi şi pasionaţi de matematică, stimularea elevilor cu performanțe școlare înalte sau care au interes și aptitudini deosebite în domeniul matematicii. Totodată, concursul promovează spiritul de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală.
La această ediție au participat 229 elevi din clasele IV- VIII și 50 profesori și au fos acordate 15 premii și 77 de mențiuni. Pe locul I, la nivelul fiecărei categorii de vârstă, s-au clasat elevii: Ioana Buzdea (clasa a IV-a, Școala Gimnazială nr. 3 Piatra Neamț), Federica Mărtinuț (clasa a V-a, Colegiul Național Roman Vodă), Cristian Luchian (clasa a VI-a, Școala Gimnazială nr. 3 Piatra Neamț), George Alexandru Berea (clasa a VII-a, Colegiul Național Petru Rareș, Piatra Neamț) și Mihnea Buțiurcă (clasa a VIII-a, Colegiul Național Roman Vodă).
Geanina NICORESCU