Elena Udrea îl face KO pe candidatul USL

15/11/2012

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea pare că se îndreaptă către victorie la alegerile parlamentare de pe 9 decembrie. Potrivit unui sondaj de opinie realizat  de voluntari ai Asociaţiei pentru Demnitate şi Valoare Umană, pe un eşantion de 1000 de persoane, în perioada 9-12 noiembrie, cu o marjă de eroare de +/-3,2%, Udrea va câştiga detaşat cursa pentru un mandat de deputat în colegiul 4 din judeţul nostru, ce cuprinde Municipiul Roman şi comuna Ion Creangă. Conform acestor date, deputatul PDL va obţine 56,75 % din voturile romaşcanilor.

La mare distanţă se află candidatul USL la alegerile parlamentare, liberalul Liviu Brătescu, care este preferat doar de 30,51 % din alegători. Pe locul trei se află candidatul PP-DD, Gabriel Andrici, care ar obţine 7,99 % din voturi. Potrivit aceluiaşi sondaj de opinie, Constantin Ghica, din partea PER întruneşte 2,71 % din opţiunile electoratului. Pe ultimele locuri se află Daniel Enache( PRM) ce va întruni 1,42 % intenţie de vot, Denis Popovici, din partea PP cu 0,42 % şi candidatul UDMR, Eros Levente, cu 0,14 din opţiunile de vot.

Cifrele au fost obţinute prin redistribuirea nehotărâţilor care reprezintă 30 % din totalul respondenţilor.

Candidatul USL vroia să candideze în Iaşi, nu în Roman

Deşi candidatul USL, Liviu Brătescu mizează pe faptul că provine din Roman, de mai bine de 10 ani toată activitatea sa se desfăşoară în Iaşi, unde s-a mutat cu mulţi ani în urmă, declarând atunci că nu se poate realiza în Roman.

Conform unor informaţii publicate de Evenimentul Zilei, acesta a încercat să candideze pentru un loc în Parlament într-un colegiu din judeţ, sperând că va obţine susţinerea liderului PNL Iaşi, Relu Fenechiu. Surse din Biroul Permanent al filialei au afirmat că pretenţiile acestuia ar fi fost respinse în condiţiile în care nu are anvergură politică şi nu s-a remarcat printr-o activitate politică deosebită.

Fiind refuzat în Iaşi, Liviu Brătescu s-a văzut nevoit să-şi încerce norocul pentru un loc de deputat în colegiul din Roman. De altfel, Liviu Brătescu nu a fost prima opţiune pentru USL Neamţ.  Iniţial, candidatura pentru Camera Deputaţilor în colegiul 4 Roman trebuia să revină unui conservator, iar o altă candidatură vehiculată a fost cea a liderului local al PNL, Nicolae Stan.