După Revelion, nemțenii au dat buluc la Pașapoarte

08/01/2018

*În prima zi de lucru din 2018, la ghișeele SPCEEPS Neamț, au fost depuse 115 de cereri
După mesele copioase ale sărbătorilor de iarnă, în prima zi de lucru din 2018, respectiv miercuri, 3 ianuarie, nemțenii doritori de documente de călătorie au venit cu mic cu mare în fața ghișeelor de la Pașapoarte, unde pe lângă o plimbare bine venită oamenii au primit bonuri de ordine, ca ulterior să se prezinte în fața lucrătorului, la ora stabilită.
“În prima zi de lucru a acestui an au fost multe solicitări de documente de trecere a frontierei, respectiv 48 pentru pașapoarte simple temporare și 67 pentru cele electronice. În total, în cele trei zile de activitate, e vorba de miercuri, joi și vineri, la ghișeele instituției au fost depuse 260 de cereri pentru documentul de tranzit electronic și 140 pentru cel temporar. Anul trecut, tot în primele trei zile, la Serviciul de pașapoarte au fost înregistrate 311 de solicitări, cu 89 mai puține decât în acest an. Tot în perioada menționată, au fost eliberate 234 de pașapoarte electronice și 232 temporare”, ne-a declarat comisarul șef de poliție Constantin Roman, șeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Neamț.
Din toamna anului trecut, nemțenii care doresc să obțină un nou pașaport valabil, fie electronic sau temporar, se pot programa online, fără a mai avea nevoie să se prezinte la Serviciul de pașapoarte pentru a primi bilet de ordine.
“A devenit operațional sistemul de programări online. În acest sens, cetățenii care vor un nou document de călătorie se pot înregistra accesând pagina nostră de internet, respectiv www.pasapoarteneamt.ro. În plus, de pe această pagină, oamenii mai pot obține și alte informații utile, cum ar fi programul de lucru cu publicul, precum și documentele necesare și modul de acces la ghișeu. Noul sistem de programare a fost pus la dispoziție de către Direcția Generală de Pașapoarte”, a declarat atunci comisarul șef Constantin Roman.

V. ANDRIEȘ