După dezastru, pompierii mai salvează ce se poate…

02/07/2018

Pompierii lucrează în flux continuu pentru degajarea apei infiltrate în beciuri, subsoluri și case, la gospodăriile afectate de ploile abundente. Militarii de la Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului au fost duminică extrem de solicitați. Au intervenit în satul Dreptu, comuna Poiana Teiului, pentru evacuarea apei dintr-un beci cu ajutorul unei motopompe; în aceeași zi, subofițerii de la Garda Poiana Teiului au ajutat și o familie din satul Stejaru, comuna Farcașa, să scape de apa care le-a inundat gospodăria, degajând, de astă dată, o seră. În aceeași localitate, pompierii au scos cu motopompa apa din patru beciuri și un grajd.
Șapte subofițeri cu autoturism de servicu, autospeciala de capacitate medie și motopompe din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamț, Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului, au mers și la două locuințe din satul Soci, comuna Borca, inundate în urma precipitațiilor, pentru evacuarea apei din curti cu ajutorul motopompelor.
Spre seară, a fost anunțată o inundație în curtea blocul de locuit din comuna Borca, iar la locul evenimentului s-au deplasat patru subofițeri cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma și motopompa din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamț, Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului. Echipajul a procedat la evacuarea apei din curte cu ajutorul motopompei, în colaborare cu S.V.S.U. Borca.
Pompierii de la Poiana Teiului au acționat și pentru degajarea a două autoturisme surprinse de aluviuni.
Geanina NICORESCU