După cutremur, exercițiu de alarmare, noaptea

28/09/2016

alarmare (3)Un exercițiu de alarmare publică se va desfășura în municipiul Roman , în data de 28 septembrie 2016, în conformitate cu Planul de pregătire în domeniul situațiilor de urgență în anul 2016 și având ca temă reacția în caz de cutremur, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț. „Astăzi, la ora 18, la sediul Primăriei Roman se va întruni în ședință extraordinară Comitetul local pentru situații de urgență (CLSU) în vederea analizării și rezolvării situației tactice propuse. Partea practică a exercițiului va începe la ora 20 cu introducerea semnalului «Alarmă la dezastre», iar pe parcursul celor 60 de minute, CLSU Roman, împreună cu reprezentanții instituțiilor publice implicate și personalul SVSU Roman vor duce la îndeplinire acțiunile de limitare și înlăturare a efectelor unui cutremur, conform situației tactice propuse“, precizează sublocotenentul Maricel Bucur Țepeș, ofițerul de presă al ISU Neamț.

Cu această ocazie, vor fi verificate și modul de funcționare a sistemului centralizat de alarmare de la nivelul municipiului Roman, precum și nivelul de recepționare a semnalelor transmise de acesta. Activitatea va fi monitorizată de către specialiștii ISU Neamț și se va încheia la ora 21 prin introducerea semnalului „Încetarea alarmei“.

Ultimul seism real, cel din noaptea de 23 spre 24 septembrie 2016, nu a afectat nici unul din cele 11 imobile încadrate în clase diferite de risc seismic. (C.I.)