Drupo Neamţ are administrator special

* Noul administrator a fost ales în unanimitate de AGA Drupo Neamţ

Drupo Neamţ, societate a cărei acţionar majoritar este Consiliul Judeţean Neamţ, şi care la începutul lunii iunie a fost declarată de instanţă ca fiind insolventă, are un nou administrator special. Acesta a fost desemnat de membrii Adunării Generale a Acţionarilor, reuniţi în şedinţă la cererea administratorului judiciar – RDV Insolvenţă.

Adunarea Generală a Acţionarilor de la Drupo, formată din şapte consilieri judeţeni, s-a reunit după ce RDV Insolvenţă a trimis convocatorul acţionarului majoritar, Consiliul Judeţean Neamţ.

Noul administrator special este Gheorghe Turtică după ce şase din cei şapte consilieri judeţeni prezenţi la şedinţă, membri AGA Drupo Neamţ, au votat în acest sens.

Gheorghe Turtică este funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean Neamţ şi a fost propus să administreze Drupo Neamţ de către noul membru AGA, consilierul judeţean UNPR, Daniel Vasiliu. Ceilalţi membri AGA prezenţi la şedinţă, consilierii judeţeni Neculai Andoni, Florin Andronache, Ştefănuţ Ploscaru, Adrian Asmarandei şi Constantin Tapalagă au fost de acord cu nominalizarea lui Gheorghe Turtică mai ales că acesta a fost director în cadrul Drupo Neamţ şi cunoaşte problemele cu care s-a confruntat de-a lungul anilor respectiva societate.

“L-am propus pe domnul Turtică din mai multe considerente, bineînţeles după ce ne-am consultat cu colegii, membrii AGA. Dumnealor au fost de acord mai ales că ne-am gândit că avem nevoie de cineva cu experienţă, mai ales că domnul Turtică a lucrat la Drupo Neamţ ani de zile. Ne-am consultat şi cu conducerea Consiliului Judeţean neamţ înainte de a se lua această hotărâre. RDV Insolvenţă au fost de acord pentru că se doreşte ieşirea din impasul financiar în care se află această societate. Conform recomandărilor RDV Insolvenţă, trebuia să găsim un om care să cunoască societăţile Consiliului Judeţean. Aveam nevoie de un om experimentat care să cunoască drumurile judeţene, istoricul acestei firme, să ştie ce înseamnă această firmă ca şi dotări, ca şi puncte de lucru pe teritoriul judeţului Neamţ. E singura şansă de reabilitare, astfel încât Drupo să-şi poată plăti daroriile. Ne-am pus de acord să ajungem în primul rând la zi cu restanţele la salarii, pentru că oamenii degeaba au de lucru dacă nu sunt plătiţi. Sunt şi contracte şi de acum încolo, cât vremea e bună, dar şi pe  timp de iarnă, Drupo ar trebui să lucreze”, a precizat Daniel Vasiliu, consilier judeţean şi membru AGA Drupo Neamţ.
La sfârşitul lunii mai, activele firmei Drupo Neamţ se ridicau la 7,450 milioane de lei, din care doar valoarea terenurilor era de 3,071 milioane de lei. Utilajele şi instalaţiile tehnice deţinute de Drupo au o valoare de 992.725 lei. Instanţa a decis declanşarea procedurii de insolvenţă a Drupo Neamţ, societate de interes judeţean, la începutul lunii iunie, după ce unul dintre creditori a cerut acest lucru pentru o datorie de 2,9 milioane de lei.

Şefii Consiliului Judeţean, acţionar majoritar al Drupo Neamţ speră însă că societatea îşi va reveni. Potrivit departamentelor de specialitate din cadrul CJ acest lucru ar fi posibil, mai ales că pentru anul 2014, contractele încheiate de Drupo, doar pentru întreţinerea drumurilor şi programul de iarnă se ridică la 60 de miliarde de lei vechi. La aceştia se adaugă 3,5 miliarde de lei – pentru contracte pe programul de investiţii şi banii alocaţi prin OG 28 pentru care Drupo a încheiat contracte pentru investiţii în drumurile judeţene. (I. Ştefănescu)