Stimata Doamna Redactor,
eu nu am declarat ca nu exista sala de sport si atelierul de frizerie (ba chiar din contra) ci eu am declarat ca am suspiciunea ca nu exista fizic Centrul de sanatate mintala, deoarece mergand acolo nimeni nu a putut sa mi-l arate. Dealtfel chiar d-na Stan recunoaste ca nu exista acest CSM spunand ca CSM este „fostul ambulatoriu” – adica se suprapune peste ambulatoriu integrat sau se confunda cu acesta. Conform OMSP 39/2008 nici o unitate spitaliceasca cu paturi nu poate functiona fara un ambulatoriu specializat sau integrat. Atunci ori nu exista ambulatoriu pe sectie ori nu exista CSM.
Prin urmare avem rugamintea catre D-na Stan sa organizeze o zi a portilor deschise in care sa prezinte publicului si presei urmatoarele locatii si servicile furnizate in acestea:
– Centrul de sanatate Mintala ptr. copii – si serviciile furnizate
– Ambulatoriu compartiment copii al sectiei de Psihiatrie si serviciile furnizate
– Centrul de sanatate Mintala ptr. adulti si serviciile aferente
– Ambulatoriu sectiei de psihiatrie adulti – cu serviciile prestate
– Personalul angajat in cele 4 structuri de servicii medicale din cadrul Sectiei Psihiatrie a SJU Neamt – nominal de data asta.
– Numele persoanelor juridice si fizice catre care s-au externalizat servicii de catre CSM si sectia de psihiatrie.
O mai rugam pe d-na Stan sa ne spuna cate certificate medicale cu diagnosticul autism a semnat in cariera sa – noi presupunem ca zero.
Apreciem din spusele d-nei Stan ca s-au dat in medie 65 de consultatii pe zi in cadrul CSM (17.000 consultatii :260 zile lucratoare an = 65,38). Conform reglementarilor CNAS ptr. specializarea psihiatrie se acorda maxim 14 consultatii pe zi, ceea ce insemana ca zilnic 4-5 specialisti lucreaza exclusiv in cadrul CSM. Ar fi de interes public sa stim cati copii au fost beneficiari ai serviciilor CSM si cati adulti in anul 2013?
Cu stima,
Cristian Ungurianu