Dragoș Chitic și retragerea troleibuzelor: „Să ne așezăm la masă și să discutăm“

30/03/2017

Retragerea troleibuzelor din Piatra Neamț, așa cum a primit notificarea ADI Urbtrans de la SC Troleibuzul, nemulțumește primarul de Piatra Neamț, care declară că peste tot în lume se optează pentru transportul ecologic, în timp ce la Piatra Neamț se înlocuiește cu cel tradițional (benzină-motorină).

Societatea Troleibuzul nu și-a primit subvențiile de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Urbtrans și consideră că înlocuirea troleibuzelor cu alte mijloace de transport este mai profitabilă. Odată cu această decizie, care ar urma să intre în vigoare de pe 1 aprilie, se schimbă și câteva trasee.

„Am aflat despre această intenție, dar eu cred că ar trebui să ne așezăm împreună la masă, cu cei de la Consiliul Județean și să analizăm situația de acolo“, a spus primarul, care a precizat: „Nu înțeleg cum s-a ajuns dintr-odată la această situație… fac un apel către cei de la Consiliul Județean să analizeze cu mare atenție modul cum funcționează această societate. Eu îmi doresc ca cetățenii din Piatra Neamț să beneficieze de un transport local civilizat. Mi se pare nefiresc faptul că, atâta timp cât marile orașe renunță la transportul clasic pentru cel ecologic, noi renunțăm la singurul mod de transport ecologic pe care îl avem“.

Dragoș Chitic reia o propunere de proiect care a fost discutată pe vremea când Constantin Iacoban era președinte al Consiliului Județean Neamț, un parteneriat amplu pe domeniul transporturilor între Consiliul Județean și Primăria Piatra Neamț: „Eu mi-am exprimat disponibilitatea pentru acest parteneriat, pentru atragerea fondurilor europene, pentru că există fonduri europene în domeniul transporturilor“, a precizat primarul, în cadrul unei conferințe de presă. (M.O.T.)