Dragoş Chitic ar trebui să-şi dea demisia de onoare din funcția de primar al oraşului Piatra Neamţ!

Este exact tipul de cerere pe care PNL Neamţ a lansat-o oficial, la două ore după ce Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, a fost reţinut de DNA pentru trafic de influenţă.

Nici nu s-a răcit bine cerneala pe rechizitoriul DNA, că PNL a şi ieşit cu această cerere publică, a cerut demisia lui Arsene, motivată de binele cetăţenilor care s-ar face prin consultarea PNL cu liderii celorlalte formaţiuni politice.

Comunicatul PNL a căzut prost chiar şi pentru unii liberali.

Dragoş Chitic se află acum dacă nu într-o situaţie identică, într-una asemănătoare, care rezidă din aceeaşi motivaţie morală: este trimis în judecată de DNA, pentru fapte de corupţie.
Lăsând la o parte exemplul biblic potrivit căruia „cine scoate sabia, de sabie va pieri”, credem că, în momentul de faţă PNL ar trebui să iasă exact cu acelaşi comunicat de presă pe care l-a publicat în regim de urgenţă cu Arsene cu acelaşi titlu, înlocuind doar numele, funcţia şi instituţia, şi care ar suna aşa:

„PNL Neamţ: Dragoş Chitic ar trebui să-şi dea demisia de onoare din funcţia de primar al oraşului Piatra Neamţ!”

Liberali ar arăta astfel, că nu îi preocupă decât binele cetăţenilor, pe care l-a invocat în comunicat.

Potrivit comunicatului DNA, Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate:

CHITIC DRAGOȘ VICTOR, la data faptei viceprimar al municipiului Piatra Neamț, județul Neamț, în prezent primar al aceluiași oraș, (…) sub aspectul complicității la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În calitate de primar, Dragoş Chitic ar fi semnat un contract de înstrăinare teren, spun procurorii DNA, „prin aceste demersuri, a fost produs municipiului Piatra Neamț un prejudiciu în valoare de 1.089.170 lei.
Municipiul Piatra Neamț a comunicat că se constituie parte civilă în prezenta cauză în vederea recuperării prejudiciului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Bacău, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.