Dr. Raed Arafat a ordonat ca toate victimele de la nuntă să fie duse la CPU Topliţa

20/07/2018

Conform informaţiilor transmise de ISU Neamţ, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a fost cel care a ghidat ambulanţele cu victimele din seara de 15 iulie, care au suferit traumatisme după ce au căzut, de la patru metri, cu tot cu terasa restaurantului Vânătorul din staţiunea Durău.
Iată firul intervenţiei: la ora 20, la solicitarea col. Ioan Niţică, inspectorul şef al ISU Neamţ, s-a pus în aplicare Planul Roşu de intervenţie, a fost informat prefectul judeţului şi imediat ambulanţe din cinci judeţe au început deplasarea spre locul evenimentului. La ora 20.15 s-au făcut demersuri pentru solicitarea elicopterelor de la Unităţile Speciale de Aviaţie Tîrgu Mureş şi Iaşi însă condiţiile de zbor nu au permis intervenţia acestora. La 20.27 s-a cerut informare privind numărul de paturi disponibile la Spitalele Bicaz, Piatra Neamţ, Tîrgu Neamţ, Roman şi Topliţa, însă câteva minute mai târziu, din echipajele solicitate în sprijin, a intervenit doar echipajul de la ISU Harghita, celelalte forţe şi mijloace fiind întoarse din drum.
„La ora 21.29 dr. Raed Arafat a ordonat ca toate victimele să fie direcţionate spre CPU Topliţa, unde au venit în sprijin şi echipajele SMURD de la Tîrgu Mureş. La 21.30, de la Tîrgu Mureş autospecială de transport personal şi victime multiple(ATPVM) şi 2 ambulanţe SMURD TIM C2 se îndreaptă spre CPU Topliţa. Apoi, la 21.45, de la Spitalul Piatra Neamţ s-au primit informaţii că două persoane cu traumatisme minore de la accidentul în cauză au ajuns la spital cu autoturismele personale, iar de la Spitalul Bicaz s-au primit informaţii despre o victimă care este încă supusă evaluării medicale. La 21.45 s-a făcut solicitare sprijin de la IPJ şi IJJ Topliţa pentru fluidizarea circulaţiei. La 22.20, în afara forţelor aparţinând judeţului Harghita, celelalte forţe aparţinând judeţelor chemate în spriijin au primit ordin să se retragă în bază. La 22.22 a rămas la asigurat la locul evenimentului o autospecială de intervenţie de la Garda 2 Poiana Teiului”, a transmis ISU Neamţ.
La ora 0.30 au încetat măsurile de activare a Planului Roşu.
Geanina NICORESCU

Urmatorul articol >
NU SUNT DUMNEZEU

Lasa un comentariu