Dr. Damoc a dat în judecată Ministerul Sănătăţii

07/01/2014

damoc la tribunal* DSP Neamţ este parte în proces

* Şi fostul director medical, dr. Puşa Creţu, vrea să se facă dreptate

 În Ajunul Crăciunului, la nici o lună de când a fost demisă, fosta conducere a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ a dat în judecată Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică Neamţ.  Dr. Letiţia Damoc, înlăturată de pe funcţia de manager, şi dr. Puşa Creţu, care ocupa postul de director medical, au formulat plângere la Tribunalul Neamţ pentru “anulare act”. În litigiul de muncă sunt chemaţi la judecată reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai DSP Neamţ, cei care au stabilit revocarea din funcţie a întregului comitet director de la Ambulanţă.

Dr. Letiţia Damoc nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere, însă după cum se ştie deja, demiterea s-a făcut pe fondul unor aşa-zise nereguli depistate de Corpul de Control al MS, privind o presupusă acordare nemeritată de salarii şi tichete de masă personalului Salvării. Dr. Damoc şi dr. Creţu contestă în tribunal atât rezultatul controlului cât şi decizia DSP Neamţ de revocare din funcţii. Una dintre măsurile dispuse de DSP a fost revocarea întregului comitet director, dar nu oricum. Dr. Damoc a avut termen până pe 2 decembrie 2013 să revoce directorul medica, directorul economic şi pe cel tehnic, după care a intrat în vigoare revocarea sa “pusă în scenă” de conducerea DSP Neamţ.

Decizia acestor schimbări a uimit lumea medicală şi nu numai, având în vedere că numele doctoriţei Damoc este strâns legat de cel al Ambulanţei. Practic, dr. Damoc este considerată fondator al acestei unităţi de urgenţă prespitalicească, fiind “la cârmă” din 1995, anul în care Salvarea a căpătat personalitate juridică, nemaifiind secţie exterioară a spitalului judeţean.  De atunci şi până la momentul demiterii a promovat cu brio toate concursurile de management şi a participat la zeci de cursuri de perfecţionare profesională. Deodată, însă, după 18 ani de muncă, i s-a găsit un înlocuitor. Dr. Dorice Albu, de altfel unul dintre medicii de la Serviciul de Ambulanţă Neamţ, este noul manager, ales absolut aleatoriu de directorul Dan Morenciu de la DSP Neamţ.

 Geanina NICORESCU

2 Comentarii la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. Anonim 07/01/2014 la 19:59 -

    Poate zagandarindu-i pe cei de la minister mai adanc fac rost si de ceva ani de puscarie,ar trebui sa se retraga in glorie si sa se multumeasca cu cat “au agonisit” in cei 18 ani cat au fost la conducerea serviciului de ambulanta

  2. vasile 07/01/2014 la 20:22 -

    trebuie sa fii pe viata intr-o functie ?