Două femei isteţe nu au putut fi păcălite de infractori

29/11/2017

În noaptea de 28 spre 29 noiembrie, poliţiştii au fost sesizaţi de două femei, de 62 şi 71 de ani, despre faptul că au fost sunate, în noapte, de persoane necunoscute, care s-au recomandat a fi organe judiciare și care le-au solicitat bani, pentru soluționarea unui accident în care au fost implicați copii lor.
Niciuna dintre persoanele vizate nu a dat curs solicitării, verificând informațiiile furnizate prin contactarea rudelor. Oamenii legii au demarat cercetările pentru identificarea celor care au crezut că îşi pot face “numărul” cu succes.
În acest context, polițiștii vă sfătuiesc să dați dovadă de mai multă vigilență în această perioadă aglomerată a anului și să nu vă lăsați înșelați atât de astfel de avertizări, cât și de oferte de produse mult prea ieftine sau alte câștiguri nefondate.
“Nu acceptaţi schimburi de bunuri sau aşa zise chilipiruri. Nu permiteţi accesul în locuinţă sau curtea imobilului persoanelor necunoscute care se oferă să cumpere diverse bunuri –vor profita de neatenţia dumneavoastră şi ulterior veţi constata că v-au fost sustrase bunuri de valoare sau sume de bani; nu comunicaţi niciodatăinformaţii personale confidenţiale (CNP, seriebuletin, conturi bancare, parole, etc.) sau date despre familie, prieteni, vecini sau
cunoscuţi persoanelor cu care intraţi în contact aparent întâmplător; nu efectuaţi niciun transfer bancar în contulunor necunoscuţi şi nu înmânaţi bani persoanelor caresunt trimise la uşa locuinţei dumneavoastră sau cu care vi se solicită să vă întâlniţi”, a transmis IPJ Neamţ, printr-un comunicat.
Iar dacă sunteţi victimă a unor astfel de fapte, sesizaţi imediat Poliţia la numărul unic de urgenţă 112.
Geanina NICORESCU