Două familii din Galați, cu copii mici, rămase izolate cu mașinile, în sălbăticie, din cauza GPS-ului

05/06/2018

În ziua de 3 iunie, două familii din Galați, cu trei copii mici, cu vârste sub 10 ani, s-au ghidat după GPS-ul mașinilor și s-au blocat în mijlocul sălbăticiei, pe un drum izolat, impracticabil și pe care circulația publică este interzisă și imposibilă chiar pentru mașini de teren. Salvamontiștii nemțeni împreună cu echipa postului de Jandarmi Montani Ceahlău au intervenit pentru salvarea turiștilor, având în vedere că afară ploua, până la prima localitate sau drum circulat sunt aproape 20 de kilometri, iar în sălbăticie orice era posibil să se întâmple, până la lăsarea întunericului.

Una dintre cele două mașini ale gălățenilor nu a putut fi scoasă din noroi, însă ambele familii au fost recuperate și duse în siguranță în Stațiunea Durău, la o pensiune aflată la 20 de kilometric distanță.

Rezultatul, patru ore de intervenție a echipei salvamont și a unui echipaj al postului de jandarmi din Ceahlău, o mașină distrusă cu baia de ulei spartă și care a trebuit abandonată în pădure. Intervenția s-a derulat între orele 12 și 16 .30. Este pentru a nu știu câta oară când, datorită încrederii prostești pe care o au unii în aparatele GPS, sunt puse în pericol integritatea bunurilor și a persoanelor și totodată se consumă resurse inutil”, a transmis Serviciul Salvamont Neamț.

Pentru a preveni aceaste situații, salvatorii montani subliniază că este necesar ca măcar în zonele turistice administratorii acestor drumuri de exploatare să le securizeze cu bariere și panouri indicatoare, așa cum de altfel îi obligă legea.

Geanina NICORESCU

Lasa un comentariu