Două accidente pe aceeași stradă

23/02/2017

Un bărbat, în vârstă de 91 de ani, din Roman, a fost lovit de o mașină, miercuri dimineață. Bărbatul traversa strada Bogdan Dragoș, pe trecerea pentru pietoni, când a fost surprins de un autoturism care voia să intre pe strada Soldat Porojan. Șoferul a rămas fără permis. „În jurul orei 10,40, pe str. Bogdan Dragoș a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unui pieton. Din primele cercetări, se pare că în timp ce un romașcan de 33 de ani conducea un autoturism pe str. Bogdan Dragoș, ajuns la intersecția cu strada Soldat Porojan a surprins și accidentat un bărbat de 91 de ani, din Roman, care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni semnalizată cu marcaj și indicator rutier“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Șoferul a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost negative. El are dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Pe aceeași stradă, dar la prima oră, trei mașini s-au ciocnit din cauza neacordării de prioritate, iar două persoane au fost rănite. Polițiștii au stabilit că în timp ce un bărbat de 29 de ani, din Săbăoani, conducea un autoturism pe strada Tineretului, ajuns la intersecția cu strada Bogdan Dragoș nu a acordat prioritate de trecere unei autoutilitare cu care a intrat în coliziune. Din impact, autovehicule au fost proiectate într-o altă autoutilitară, care circula regulamentar pe strada Bogdan Dragoș, precizează aceeași sursă.

Șoferul de 41 de ani și o tânără de 25 de ani, din Stănița, care era pasageră în autoturism, au fost răniți și au fost transportați la spital. Nici unul din conducătorii auto implicați nu consumase alcool. Cercetările sunt continuate de polițiști. (C.I.)