Doi tineri din Venezuela şi altul din Columbia, depistaţi în Neamţ fără forme legale

09/05/2018

Deşi le-au expirat perioada legală de şedere, doi tineri din Venezuela şi unul din Columbia, cu vârste între 21 şi 29 de ani, au fost depistaţi de Polițiștii Biroului de Imigrări din Neamț. Cei trei au fost depistaţi pe 7 mai, cu ocazia unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a cetățenilor străini.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat că cetățenii străini au intrat legal în România, însă la expirarea perioadei de ședere nu au părăsit țara.
“Ca urmare a celor constatate, pe  numele străinilor din Venezuela au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile, iar cetățeanului columbian, titular al unei vize Schengen, i s-a înmânat o comunicare de părăsire a țării în termen de 3 zile.
Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României”, a transmis IPJ Neamţ.
Cetăţenii străini de pe raza judeţului sunt rugaţi să contacteze ofiţerii Biroului Imigrări Neamţ, la sediul din Piatra Neamț, ca orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu.
Geanina NICORESCU

Lasa un comentariu