Doi șoferi de microbuz prinși băuți la volan

22/11/2016

rutier-busMarți, 22 noiembrie 2016, un șofer de microbuz de pe o rută din municipiul Piatra Neamț a fost prins de polițiști băut la volan.

Microbuzul a fost oprit pe strada General Dăscălescu la ora 7 și șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultând o valoare record, de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au dat jos pe loc și l-au condus la spital pentru recoltarea probelor prin care se stabilește alcoolemia. „În ziua de 22 noiembrie 2016, în jurul orei 7, un echipaj de poliție a depistat în trafic, pe raza municipiului Piatra Neamț, un conducător auto, un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Podoleni, care conducea un microbuz în regim de transport persoane și se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul alcoolscopic a fost de peste 0,40 mg/l și a fost condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei, fiindu-i reținut permisul de conducere“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Șoferul făcea curse pe traseul Piatra Neamț – Dedeman – Praktiker.

Luni, 21 noiembrie, un alt șofer a fost prins băut la volan. Tânărul este din Republica Moldova și conducea un microbuz de persoane pe ruta Piatra Neamț – Orhei. El a fost oprit la ora 7:40, de un echipaj al Poliției municipiului Piatra Neamț, pe Calea Romanului. La testul alcoolscopic, rezultatul a fost pozitiv. „Un echipaj de poliție din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț a depistat în trafic un bărbat de 24 de ani, din Republica Moldova, care conducea un microbuz în regim de transport persoane, pe str. Mihai Viteazu din Piatra Neamț, pe o cursă regulată Piatra Neamț – Iași – Orhei (Republica Moldova). La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de până în 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Polițiștii i-au reținut permisul de conducere și au amendat șoferul cu 1.125 lei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

*Poliția Rutieră a reținut 6 permise

Ample controale în trafic se derulează și astăzi pe principalele artere din județ cunoscute pentru numărul mare de accidente, dar și la intrările și ieșirile din localități și pe sectoarele de drumuri incluse în informările meteo de vreme rea. La aceste activități desfășurate, în sistem integrat, participă efective de poliție rutieră și ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Luni, polițiștii au aplicat 91 de amenzi ce însumează 22.500 lei, în mare parte pentru depășirea limitei legale de viteză (29 de șoferi), iar în 3 situații conducătorii auto au fost sancționați pentru depășiri neregulamentare.

Controalele din aceste zile vizează și verificarea autovehiculelor în regim de transport persoane, deja doi șoferi au fost amendați. Luni și marți polițiștii au mai reținut 6 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Cristina IORDACHE