Directorii pierd la evaluare din cauza loazelor

Inspectorul general şcolar Viorel Stan spune că rezultatele la simularea din martie, atât pentru evaluarea naţională, cât şi pentru bacalaureat, vor conta la punctajul acordat în evaluarea anuală a managerilor unităţilor de învăţământ din Neamţ, aşa cum vor conta şi rezultatele la examenele propriu-zise din vară.

Până acum elevii din clasele terminale de gimnaziu s-au făcut că învaţă şi la simulare au dat chix aproape jumătate, însă conducerea Inspectoratului Şcolar crede că mai au timp să recupereze timpul pierdut. “Simularea s-a făcut, în primul rând, pentru a vedea cum reacţionează sistemul din punct de vedere organizatoric şi suntem foarte mulţumiţi pentru că organizarea a fost impecabilă. În sensul că la un moment dat s-a lucrat fără Internet şi lucrurile au mers bine, chiar şi în această situaţie”, spune Viorel Stan, inspectorul general şcolar al judeţului Neamţ.

La Limba și Literatura Română, din 5052 de elevi, 1570 (31%) au picat examenul, 255 cu note mai mici de 2, în condiţiile în care un punct se acordă din oficiu. Nici matematica nu a fost punctul forte al gimnaziştilor, din 5025 de elevi participanți la simularea acestei probe 46% nu au reușit să ia note de trecere iar 242 de elevi au predat foile de examen albe, de vreme ce luat doar punctul din oficiu.

“Rezultatele sunt cele care sunt şi suntem total nemulţumiţi de pregătirea elevilor de la clasa a VIII-a, mai ales că noi la inspectorat ne-am străduit să realizăm subiecte la nivel mediu”, a adăugat Viorel Stan. “Mă bucur că s-a întâmplat în martie acest lucru şi mai avem timp să facem programe de remediere cu elevii şi să mai salvăm ceva. Mă voi interesa personal de întocmirea şi efectuarea acestor programe de remediere în fiecare unitate de învăţământ implicată”.