Dezvoltarea regională în context european

corp didactic

 Una dintre manifestările dedicate zilei instituției a avut loc vineri, 9 mai, în sala Calistrat Hogaş a Consiliului Judeţean. În perioada 5-10 mai, Casa Corpului Didactic din Piatra Neamţ a organizat o serie de manifestări reunite sub genericul “Zilele Casei Corpului Didactic Neamţ”. Deschiderea oficială a avut loc luni, 5 mai, la Piatra Neamţ, la sediul instituţiei iar manifestările s-au încheiat cu Conferinţa Regională “Dezvoltarea regională în context European”.

Evenimentul a început cu “Deşteaptă-te române”, cântat de soprana Suzana Nădejde, elevă în clasa a 12-a musică, de la Liceul de Arte Victor Brauner. La manifestare au participat diverse personalităţi ai judeţului. Lăcrămioara Secară, directorul Casei Corpului Didactic din Piatra Neamţ a facut un scurt istoric al Casei Corpului Didactic, care “a fost infiinţată în 1969 şi desfiinţată în 1986, dupa care a fost reînfiinţată în anul 1990. Sunt 41 de ani de activitate”.

Principalul subiect de discuţie a fost legat de Formarea continuă-vector al succesului educaţional din perspective Strategiei Europa 2010.

“Formare continuă în învăţământ este o activitate de bază, pentru că nu este suficient să terminăm o facultate, daca pe parcurs nu ne vom adapta la mediu de muncă, la cerinţele locului de muncă. Tinerii trebuie să înţeleagă că trebuie să te pregăteşti permanent, să fii adaptat la cerinţele locului de muncă, şi cel mai important lucru pentru că au această libertate, să găsească locul de muncă care să vină exact cu ceea ce ne place. Este important ca tinerii şi nu numai să muncească cu drag”, a declarat Gabriela Banu, inspector şcolar general adjunct.

Deasemenea, la eveniment a participat şi subprefectul de Neamţ, Gheorghe Neculae care a ţinut să precizeze că “educaţia este foarte importantă, şcoala lucrează pentru viitorul ţării, atât pentru generaţia prezentă cât şi pentru generaţiile viitoare. Proiectele cu finanţare europeană se situează, la nivelul judeţului, pe locul 2. Ca membri ai Uniunii Europene trebuie să pregătim generaţii competitive pe piaţa muncii, de aceea aşteptările sunt din ce în ce mai mari de la învăţământ”.

Laurenţiu Ichim, director Casa Corpului Didactic din Galaţi, a menţionat ca revine cu drag la Piatra Neamţ. “Formarea înseamnă preluarea tuturor etapelor şi parcurgerea lor. Am mai venit la Piatra Neamţ şi de fiecare dată vin cu aceeaşi plăcere. Aveţi o perspectivă demnă de invidiat şi de aceea vă…invidiez. Mulţumesc pentru ocazia de a participa la aceast eveniment”, a declarat Laurenţiu Ichim. Evenimentul a fost realizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ, Consiliul Judeţean Neamţ, Primăria Piatra Neamţ, Fundaţia Solidaritate şi Speranţă – filiala Săvineşti, Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ, Asociaţia Învăţătorilor din Neamţ, Asociaţia română a profesorilor de limba franceză, Colegiul Tehnic “Miron Costin” Roman, Colegiul de Arte “Victor Brauner” Piatra Neamţ, Seminarul Teologic “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, Colegiul Tehnic “Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamţ, Școala nr. 1 Bicaz, Școala Gimnazială “Daniela Cuciuc” Piatra Neamţ şi Colegiul Naţional de Informatică.

 

Andreea FLOREA