DESTIN TRAGIC!

12/09/2017

*La doar 15 ani, o tânără a fost găsită înecată la barajul Bâtca Doamnei

* Era în sistem de plasament, după ce familia a abuzat-o de mai multe ori!

*Pompierii au găsit fata repede, însă eforturile medicilor de a-i reporni inima au fost zadarnice

În această după-amiază, un apel înregistrat la 112 a pus în alertă efective importante ale ISU-SMURD Neamţ, într-o acţiune contra-cronometru de salvare a unei tinere care se aruncase în apele învolburate ale Bistriţei, exact lângă barajul de la Bâtca Doamnei.

Pompierii au acţionat cu două bărci pneumatice şi echipa de scafandri, la locul indicat fiind trimisă şi o ambulanţă SMURD de terapie intensivă, cu doi paramedici şi un medic, plus un asistent de la UPU din Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Căutările pompierilor au dat roade în scurt timp, tânăra fiind găsită şi scoasă imediat la mal, unde medicul i-a aplicat manevre de resuscitare. Tânăra, foarte frumoasă şi curat îmbrăcată- după cum spuneau martorii, nu avea asupra sa documente de identitate.

Doctoriţa Iliana Nicorescu a decis ca tânăra să fie dusă la spital, în autosanitară continuând manevrele de resuscitare. Din păcate, însă, la UPU a trebuit declarat decesul, pentru că inima fetei nu a mai “vrut” să bată.

Ieri, la prânz, poliţiştii încă mai căutau date despre identitatea fetei care părea să fi avut în jur de 18 ani.

Răspunsul a venit la câteva ore.

Potrivit Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului Neamţ, adolescenta era născută în anul 2002 şi era în sistem de protecţie, în cadrul Centrului Ion Creangă Piatra Neamţ din iulie 2016, ajungând în atenţia DGASPC Neamţ după ce a fost victima abuzurilor repetate petrecute în familie. Copila era în evidenţa medicilor specialişti în neuropsihiatrie infantilă. De când a ajuns în centru, adolescenta a beneficiat de consiliere psihologică în mod constant, nu a dat semne de depresie şi nu a avut tendinţe suicidale.

S-a aruncta în adâncuri în prima zi de şcoală

Luni, 11 septembrie, adolescenta a mers la şcoală, iar după festivitatea de deschidere a anului şcolar, a mers cu colegii de clasa în oras, la o pizza. După-amiază, a fost vizitată la centru de o colegă şi, în jurul orei 16.30, a anunţat supraveghetorul de serviciu că merge până la poartă să o conducă dar nu a mai revenit. Personalul de serviciu din cadrul centrului, constatând ca minora nu este prezentă la apelul de seară a anunţat, conform procedurilor, poliţia, care s-a deplasat în centru şi a demarat verificările.

Adolescenta a mai plecat fără acord, de fiecare dată fiind anunţată poliţia.

Marţi, am fost anunţaţi de oamenii legii despre faptul că a fost găsită înecată în Bistriţa.

În acest moment, este în curs de desfâşurare o anchetă internă care urmează să stabilească circumstanţele producerii acestei tragedii”, mai anunţă DASPC Neamţ.

Geanina NICORESCU

Foto: Mircea ALBU

< Articolul anterior
NOAPTEA TOMOGRAFULUI
Urmatorul articol >
DIAZEPAMUL UCIGAŞ