Deputatul Moisii constată decesul coabitării

moisii_resize

*Alesul PPDD le recomandă lui Băsescu și Ponta mai multă decență în exprimările publice

Constantin Moisii constată decesul pactului de neagresiune din Președintele și Premierul României și cere Parlamentului să le facă o recomandare scrisă celor doi demnitari prin care să le explice cum să se comporte în spațiul public.

Declarația politică citită ieri în Parlament de către deputatul din colegiul 3 are și un nume sugestiv: ”S-a ales praful de coabitare!”

”În urmă cu aproape un an de zile se vorbea pe toate posturile de televiziune, în presă, în toate mediile sociale de un document, un proiect aşa zis de <COABITARE> între instituţia preşedinţiei şi executiv, mai precis între Preşedinte şi Premier.

Iată unde am ajuns astazi, să asistăm la un adevarat circ la nivel înalt ai cărui protagonişti sunt cei doi demnitari cărora alegătorii le-au dat votul de încredere.

Sunt adeseori întrebat în teritoriu de oameni simpli, de bună credinţă ce se întamplă acolo sus, dacă a dispăut din comportamentul romanului raţiunea, încrederea şi devotamentul fată de ţară şi de popor.

Românul este derutat şi debusolat asistând la acest continu schimb de acuze grave purtate la cel mai înal nivel politic şi întreţinute apoi de eşaloanele inferioare ale partidelor, indiferent că se afla la putere sau în opoziţie”, este adevăratul rechizitoriu făcut ieri, de la Tribuna Parlamentului, de deputatul din Colegiul 3.

Constantin Moisii atinge, în treacăt, și problema unor instituții de anchetă care par foarte timide, ale căror atribuții sunt preluate, din mers, de diverse comitete sau comisii parlamentare: „Organele abilitate ar fi trebuit să se autosesizeze dispunând de suficient material furnizat de mass-media, însă nu au făcut-o şi nu o fac, fapt ce mă face să cred că ori sunt influenţe politice ori sunt declasate profesional. Spun acest lucru în cunoştinţă de cauză, întrucât în ultima perioadă organele de anchetă au prezentat în instanţă drept probe în general, înregistrări telefonice.

Cred că ar trebui să renunţăm la situaţii ce fac obiectul organelor de anchetă, la formarea unor comisii de verificare şi să le recomandăm instituţilor abilitate să şi facă meseria conform jurămantului depus, îndiferent de persoana care încalcă legea”.

Moisii le-a propus celorlalți deputați să voteze o trimitere metaforică a Președintelui și Premierului la ”cursuri de bune maniere”: ”În urma votului deputaţilor solicitat de Preşedintele Camerei propun întocmirea şi înaintarea unei sesizări Preşedintelui României şi Premierului prin care să li se recomande să renunţe la ieşirea in spaţiul public cu acuze  reciproce grave care, nu fac altceva decât să ştirbească din prestigiul domniilor lor, al instituţiior statului şi nu în ultimul rand al României”.

Daniel VINCA