Depozit de armament găsit la percheziții, într-o casă din Secuieni

06/06/2018

Două dintre armele aduse clandestin din Bulgaria aveau seria ștearsă
Polițiștii au descoperit un adevărat arsenal acasă la un bărbat din Secuieni, care la data percheziției era plecat în Germania. În prezența soției acestuia, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (S.A.E.S.P.) din cadrul I.P.J. Neamţ au ridicat arme şi muniţia aferentă.
Cercetările asupra individului au fost demarate la data de 30 mai, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R., acesta fiind bănuit că ar deţine fără drept la domiciliu două arme neletale supuse autorizării, bărbatul neavând autorizație pentru deţinere de arme şi muniţii. La percheziția desfășurată în prezența soției acestuia au fost descoperite două arme și muniția aferentă. Pe 4 iunie, poliţiştii din cadrul S.A.E.S.P. au identificat şi reţinut individul, în vârstă de 48 de ani, care este cercetat sub aspectul comiterii  infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uzul de armă neletală fără drept.
De la acesta, poliţiştii au ridicat alte două arme neletale supuse autorizării, respectiv o armă de tir sportiv – calibru 5.5 mm şi un pistol de tir cu aer comprimat – calibru 4.5 mm, ambele având seria ştearsă. Din cercetări a rezultat că acestea au fost achiziţionate în anului 2017 din Bulgaria, ca și primele două găsite la domiciliu.
“Din primele cercetări a rezultat faptul că bărbatul a trecut frontiera de stat, cu cele 4 arme şi muniţia aferentă , fără a le declara autorităţilor vamale, iar ulterior le-a transportat la domiciliul său. Poliţiştii au confiscat cele două arme neletale, dar şi 30 de cartuşe calibru 9 mm cu capsa de iniţiere nepercutată şi 29 de tuburi de cartuş calibru 9 mm cu capsa percutată, 400 proiectile metalice şi două dispozitive optice de ochire cu sistem de prindere pe armă”, a transmis IPJ Neamț.
Bărbatul a fost arestat pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman.

Geanina NICORESCU

Lasa un comentariu