Dealer-ul pietrean de ecstasy compare în fața judecătorilor

05/01/2017

DIICOT Neamț a dispus miercuri, 4 ianuarie, trimiterea în judecată a pietreanului Marius Gîrlea, 45 de ani, pentru trafic de droguri de mare risc și deținerea de droguri de mare risc.

El a fost prins în flagrant în data de 12 decembrie 2016, în timp ce voia să vândă canabis și ecstasy, în municipiul Bacău. Încă din primăvară, pietreanul era în atenția anchetatorilor, care aveau date despre un dealer ieftin de canabis, ecstasy și chiar cocaină și hașiș pentru consumatorii din Piatra Neamț, împrejurimi și din Bacău. Când a fost prins și încătușat, Marius Gîrlea avea asupra sa 2 grame de substanță vegetală cu aspect de canabis, 2 comprimate de culoare verde și pulbere de culoare maro, posibil amfetamină, și 925 de lei. La percheziția făcută în aceeași zi de ofițerii de combaterea criminalității organizate la locuința pietreanului au mai fost găsiți și ridicați 6.800 de lei, 700 de euro, 200 de lire englezești și 100 de dolari, susceptibili a proveni din comiterea de infracțiuni. În apropierea apartamentului acestuia, într-un orificiu de ventilație, au fost găsite ascunse 50 de grame de substanță vegetală cu aspect de canabis, 33 de comprimate de culoare verde, posibil comprimate MDMA-ecstasy, 5 grame de pulbere de culoare albă, 5 grame de pulbere de culoare maro și un cântar electronic, folosit la porționarea și cântărirea substanțelor. În aceeași zi, oamenii legii au mai făcut alte șapte perchiziții domiciliare, pe raza municipiului Piatra Neamț, la șase persoane bănuite de legături infracționale cu bărbatul de 45 de ani, în urma cărora au fost ridicate 5 grame de substanță vegetală, cu aspect de canabis, precum și un grinder (aparat de mărunțit).

Anchetatorii mai arată că pietreanul se aproviziona cu droguri din Olanda, ultimul mare transport fiind realizat în vara anului trecut. La audieri, Marius Gîrlea nu a recunoscut acuzațiile. Rămâne de văzut ce va spune în instanță. Mai întâi, cauza intră în cameră preliminară, iar instanța urmează să decidă dacă inculpatul rămâne în stare de arest. (C.I.)