De unde vine curentul electric? Din pod, fraudulos…

02/02/2018

consum fraudulos de energie electric a fost depistat, zilele trecute, de poliţişti, în urma unei sesizări. Precizăm, din capul locului, că furtul de energie electrică se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
“În ziua de 30 ianuarie, în jurul orei 13.00, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei societăți de furnizare a energie electrică despre faptul că a fost identificat un branșament ilegal la rețea. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat, împreună cu reprezentanții societății că în podul locuinţei bărbatului de 58 de ani, din Tupilați, se afla improvizaţia la instalaţia electrică. Astfel, energia consumată pe cele două conductoare improvizate nu era înregistrată şi nici facturată. Un alt caz de sustragere ilegală de energie electrică a fost constatat în data de 26 ianuarie a.c., la locuința unui bărbat de 54 de ani, din Urecheni. Și în această situație polițiștii au fost sesizați și au constatat faptul că bărbatul avea improvizată în podul locuinței o instalație prin care energia consumată nu era înregistrată şi nici facturată”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.
În ambele cazuri, prejudiciul creat urmează a fi stabilit ulterior de societatea de furnizarea a energiei electrice, iar polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de furt de energie electrică.
Oamenii legii subliniază faptul că deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune confom legii şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Geanina NICORESCU

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. Laurentiu 02/02/2018 la 23:07 -

    Problema este ca nici societatile de furnizare a energiei elctrice nu investesc în contorizarea la poarta a proprietății și atunci nu ar mai fi necazuri de genul ăsta…