Daniel Chițoiu, candidat ALDE la Neamț

21/10/2016

candidat-alde-danielchitoiuCo-președinții ALDE Neamț au confirmat, ieri, faptul că lista pentru Camera Deputaților va deschisă de un candidat hotărât de conducerea centrală a partidului, altul decât Ion Asaftei.

Nu e vorba nici despre Andrei Gerea, deputatul de Argeș, ori despre Grațiela Leocadia Gavrilescu, deputata de Prahova. Asaftei le consideră zvonuri aruncate dinspre PNL, de către oameni „intrați la liberali pe ușa din spate“.

Joi seara, conducerea centrală a ALDE a hotărât și numele candidatului: Daniel Chițoiu. El a fost confirmat de către co-președintele Ion Asaftei, în timp ce celălalt co-președinte, Mihai Alexandru, a declarat că va cunoaște candidatul pe care îl va susține în campania electorală, abia luni: „Oricum, până luni nu se știe sigur, că se poate schimba de la o zi la alta“, a spus Mihai Alexandru.

Ion Asaftei însă a confirmat că este vorba despre Daniel Chițoiu. El a precizat că „este exact ceea ce trebuie pentru județul Neamț. Un om de valoare, care îi va reprezenta pe nemțeni după 11 decembrie. Este o persoană cunoscută, cu experiență, care nu vine în județul nostru pentru a consolida organizația sau pentru probleme de organizare, ci pentru a reprezenta cu brio nemțenii în Parlament. Deocamdată, nu pot să spun mai mult“.

Daniel Chițoiu este doctor în economie, desemnat ministru al economiei în guvernul Ponta, unde a fost și vicepremier. Este absolvent al Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori a Academiei de Studii Economice din București.

În perioada 2005-2007 a ocupat funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, iar în perioada 23 ianuarie 2007- 4 aprilie 2007 a ocupat funcția de președinte interimar al ANAF.

Pe 6 februarie 2014 Chițoiuși-a dat demisia din funcția de ministru al finanțelor, fiind schimbat de Crin Antonescu. (M.O.T.)