Dacă e marţi, 13, pompierii îşi etalează tehnica de intervenţie

13/02/2018

În ziua de marţi 13 februarie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ organizează „Puncte de Informare Preventivă” în municipiul Piatra Neamţ – Parc – Piaţa Ştefan cel Mare, Parc – Primăria Roman, centrul oraşului Tîrgu Neamţ. Tot cu această ocazie se organizează şi „Ziua Porţilor Deschise” la Detaşamentele de pompieri Piatra Neamţ, Roman şi Tîrgu Neamţ, prilej cu care va fi prezentată tehnica de intervenţie precum şi măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă.
Toate acestea se întâmplă pentru că Ziua Informării Preventive este marţi, 13, astfel că, atunci când data de 13 cade într-o zi de marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă prin unităţile subordonate, desfăşoară o serie de activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei privind principalele riscuri generatoare de situaţii de urgenţă precum şi modul corect de comportare în cazul producerii acestora.
Se vor distribui pliante, flyere cu mesajele campaniilor de prevenire derulate la nivel naţional, campanii susţinute cu sprijinul E-ON România şi DEL. La nivel naţional, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă derulează campanii de informare şi pregătire a populaţiei pentru diferite situaţii de urgenţă. Dintre acestea amintim Campania „R.I.S.C. – siguranţa nu e un joc de noroc!”, o campanie care atrage atenţia asupra exploatării în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice şi a celor de gaz şi Campania “Nu tremur la cutremur” – o campanie de informare şi pregătire a populaţiei în cazul producerii unui seism.
Geanina NICORESCU